Facebook иска мобилният ви номер да е идентичността ви за всички акаунти

6
365

Facebook иска да превърне влизането в най-различни профили и програми във възможно най-опростена процедура и поради това компанията е готова дори да загърби изискването да имате акаунт в едноименната социална мрежа.

Обявен по време на F8 2016 тази вечер, Facebook Account Kit представлява система за управление на самоличността, която може да се използва от разработчици, които по този начин ще си спестят обичайните главоболия, свързани с потребителските акаунти и пароли.

Facebook Account Kit използва съществуващ телефонен номер, на който се изпраща ПИН код за идентификация. Когато го потвърдите, получавате достъп до всички платформи и приложения, които са обвързани със системата. По този начин се елиминира нуждата да се помнят множество пароли, въпроси и отговори, рождени дати и друга лична информация.

Според Марк Зукърбърг, ако се опитате да се регистрирате в популярен сайт, възможно е избраното от вас потребителско име вече да е било заето. В такъв случай Facebook Account Kit активира търсене на друго приемливо име за регистрация, което ви се предлага.

По същество, Facebook Account Kit напомня на платформи като Google+ Sign In от 2013 г. или Twitter Digits, където се използва телефонен номер за влизане в различни сайтове и услуги.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
ivan1975smaragdusсабиurkqsrkspas.93 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ivan1975
ivan1975

ше ме фанат за к….ро

smaragdus
smaragdus

Това ми напомня, че отдавна трябваше да си излича профила в тази кочина. Всъщност искам да попитам по-запознатите от мен (аз отдавна не влизам)- това възможно ли е? Инак съм наясно, че споделена там инфолмация никога не се изтрива, но вече не искам да бъда макар и неактивна част от тази гнусотия. Windows 10+Skype+Facebook, сбъднатата мечта на всички три-буквени служби.

саби
саби

Телефонните номера се сменят. Да минаваме направо на ЕГН-та. Пълни ******!

саби
саби

По-миналата година, ако не се лъжа, бях тръгнал да си трия акаунта, че беше ми писнало от постоянните въпроси от сорта: Къде живееш? Къде си завършил? Какво работиш? и т.н. Обаче се оказа, че не може да се изтрие, а може само да се деактивира и май беше достатъчно едно влизане, за да се активира отново и да продължиш да го ползваш.

urkqsrk
urkqsrk

Кои са те че ще ми казват какво ми е трудно да помня и какво не? Ако на някой му е празна тиквата и не може да запомни 2 пароли да си ползва едно име и една парола, което ще е същото.

spas.93
spas.93

Прав си саби. И аз съм опитвал да го трия няколко пъти. Facebook знаят всичко за нас и без да си въвеждаме данните. Аз ползвам uk версията на fb написал съм, че живея в невада и подобна лъжлива информация, но въпреки това fb ми праща предложение да помогна с българския превод на fb. Изглежда за fb е по-важен ип логa, приятелите и групите в които участвам отколкото информацията която съм им дал :speak: