fbpx
7.3 C
София

Facebook и Dropbox улесняват експортирането на снимки и данни

Най-четени

Потребителите на Facebook е могат да изтеглят данните си от сайта по-лесно от всякога, благодарение на новото партньорство между лидера в социалните мрежи и компанията за облачно съхранение на данни Dropbox.

Социалната мрежа обяви сключеното си партньорство с Dropbox, което ще позволи на потребителите да прехвърлят данните си от социалната мрежа към облачната услуга чрез криптиран трансфер, което означава, че експортирането на всички снимки, видеоклипове и друго дигитално съдържание, което е запазено във Facebook, ще може да бъде надеждно и защитено прехвърлено в личното хранилище в Dropbox.

Потребителите, които се регистрират за получаване на достъп до новата услуга, ще могат да импортират своите снимки и видеоклипове във Facebook директно в Dropbox с няколко щраквания.

За целта, ще е необходимо да свържете Facebook с вашия акаунт в Dropbox, като отидете в менюто „Информация за вашия профил във Facebook“ и изберете опцията „Прехвърляне на копие на вашите снимки и видеоклипове.“

След като потвърдите, че желаете прехвърлянето да се осъществи и въведете паролата си, трансферът на данните ще започне във фонов режим. Снимките ще се съхраняват в нова папка „Photo Transfer“ в папката в Dropbox, групирани по албуми и готови за организиране.

Dropbox казва, че поради собствените си политики за защита на сигурността, потребителите ще имат контрол над това точно кой ще може да вижда техните снимки и видео клипове, които по подразбиране ще бъдат зададени като лични, въпреки че тази настройка ще може да бъде променена по всяко време, в случай, че желаете да споделите съдържанието си с всички, някои избрани потребители или да го запазите достъпно само за вас.

„Радваме се да си партнираме с Facebook в създаването на инструмент за преносимост на данни, който дава възможност на потребителите да импортират своите снимки и видеоклипове във Facebook и Dropbox само с няколко щраквания“, казва Джейми Перлман, вицепрезидент по бизнес развитие в Dropbox.

„Хората вече не приемат да бъдат ограничени до една услуга или продукт и искат свободата да използват инструментите, които обичат. Ще продължим да търсим начини да се интегрираме безпроблемно с най-добрите продукти, за да можем да служим за свързване на платформата с всички водещи инструменти и услуги за производителност днес.“, коментират от своя страна от Facebook.

Социалната мрежа предлага на потребителите възможност за достъп и изтегляне на данни, които са публикувани от 2010 г. насам чрез инструмента за изтегляне на информация. Пред 2018 г. Facebook се присъедини към проекта за преносимост на данните, заедно с технологични гиганти като Apple, Google, Microsoft и Twitter, за да даде на потребителите един универсален удобен начин за достъп и прехвърляне на данните чрез тези услуги.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини