Facebook и Facebook Messenger вече не поддържат Windows 8 и Windows Phone 8

3
3129

В края на март Facebook ще престане да поддържа работата на приложението и месинджъра под Windows 8, Windows 8.1, Windows Phone 8 и Windows Phone 8.1. Facebook препоръчва, който желае да продължи да използва тези приложения, да ъпдейтне компютрите и смартфоните си или да премине към други операционни системи.

Далеч не всички смартфони с Windows Phone 8 обаче ще поддържат надграждане до Windows 10 Mobile. Сред устройствата, за които е недостъпен ъпдейта, най-разпространеният модел Windows-смартфон — това е Lumia 520.

От началото на март, Windows Phone 8.1 спря да работи с фирменото на Microsoft приложение Skype. Компанията обясни, че Skype преминава към нова технология, която не се поддържа от по-старите Windows-смартфони. Ако дори такива големи компании, като Facebook и Microsoft не могат да разпределят средствата си за поддръжка на Windows 8 и Windows Phone 8, може да се очаква, че от по-нататъшното развитие на приложенията за тези платформи в най-скоро време ще започнат да се отказват и други разработчици.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
MCMXLVIII
MCMXLVIII
4 години

То Месинджър изобщо за Windows 8 и 8.1 има ли?

SIS
SIS
Отговор на  MCMXLVIII
4 години

имаше

MCMXLVIII
MCMXLVIII
Отговор на  SIS
4 години

Имало е за Windows Phone, за Windows приложението Facebook си поддържа съобщенията.