Facebook и Google ще съхраняват данните на виетнамските потребители на местно ниво

2
341
Националното събрание на Виетнам прие закон, с който задължава световните технологични компании, включително Facebook и Google да съхраняват личните данни на местните потребители във Виетнам.

„Националното събрание на Виетнам одобри закон за киберсигурността, който изисква от компании като Facebook и Google да съхраняват в страната цялата информация за потребителите от Виетнам, както и отварянето на местни представителства“ — съобщава агенцията.

По информация на агенцията, законът е бил приет във вторник почти от 87% от парламентаристите. Заедно с това се отбелязва, че тази законодателна инициатива е предизвикала критики от страна на виетнамското общество.

В неделя в страната бе проведен национален протест срещу новия закон. Противниците на инициативата отбелязват, че тя „ще ограничи свободата на словото“ и „може да нанесе щети на икономиката“.

„Законът за киберсигурността е голяма крачка назад за Виетнам. Той ще ограничи свободата на словото на хората и ще възпре чуждестранните инвеститори, тъй като силно ще засегне бизнес климата във Виетнам“ — казват експерти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Dingo2Наско Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Наско
Наско

„Зaĸoнът зa ĸибepcигypнocттa e гoлямa ĸpaчĸa нaзaд зa Bиeтнaм. Toй щe oгpaничи cвoбoдaтa нa cлoвoтo нa xopaтa и щe възпpe чyждecтpaннитe инвecтитopи, тъй ĸaтo cилнo щe зaceгнe бизнec ĸлимaтa във Bиeтнaм“
Защо те не си държат данните в друга държава, значи няма право друга държава да се грижи за сигурността на данните си освен хамериканците. Щом го направи веднага се започва с ограничаване на словото и проблеми с бизнеса, което си е чисто заплашване, а щом имат и нефт, както в случая няма да ги оставят така.

Dingo2
Dingo2

Неолибералните кучета веднага са ревнали като по команда… Американския облак ,къде по-пухкав от виетнамския….