Facebook претърпя сериозни прекъсвания в работата на платформите в четвъртък, при срив в Деня на благодарността, което попречи на мнозина американци да изразят колко са благодарни. Проблемите засегнаха основно Facebook платформата, Facebook Messenger, както и Instagram за потребителите по целия свят.

Услугата за мигновени съобщения WhatsApp, собственост на Facebook изглежда е работила нормално по това време.

Първите доклади за срива започнаха да се появяват в около 6.00 сутринта, според Downdetector, услуга за мониторинг на работата на уеб сайтове. Редакторите от технологичния портал CNET съобщават, че също са имали проблем с достъпа до акаунтите в социалните мрежи на медията на територията на САЩ и Великобритания, което им е попречило да поддържат активността си в социалните медии.

„Ние сме наясно, че някои хора в момента имат проблеми с достъпа до приложенията от семейството на Facebook. Работим, за да върнем нещата в нормалното състояние възможно най-бързо“, заяви говорител на компанията Facebook в имейл за CNET.

Някъде в около 09.00 отчетите за срива на услугите спират и изглежда Facebook и Instagram се връщат към нормалната си работа. В изявление, изпратено по електронната поща в 09.30, говорител на Facebook заявява, че проблемите са причини в една от централните им софтуерни системи.

Малко след обяд от компанията потвърдиха, че работата на платформите е възстановена напълно и услугите вече са 100% достъпни до всички.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари