Facebook и Twitter с все по-голямо влияние над пазаруващите

0
20

Ново изследване на пазара е показало, че потребителите на социалните мрежи Facebook и Twitter, които са добавили известни марки в листата си е по-вероятно да си купят продукти или услуги на съответните компании, отколкото други хора. Проучването е направено от iModerate Research Technologies и Chadwick Martin Bailey.

Оказва се, че има 67% вероятност потребителите, които са последователи на някоя марка или компания в Twitter да купят и продукти на същия производител. При Facebook вероятността е малко по-малка и е 51%. Възможността човек да препоръча на приятел дадена марка, която следва в Twitter е 79%, а при Facebook става въпрос за 60%.

Не трябва да се надценява прекалено много ролята на социалните мрежи защото доста от хората вече са били фенове на марката или компанията, преди да я потърсят в някоя от социалните мрежи и да се присъединят към нейния канал. Изследването е установило и интересния факт, че широка маса от потребители започва да се отнася негативно към марки и компании, които не са представени в големите социални медии. Общностите от фенове обединени около дадена марка, в социалните мрежи, запазвали по-жив интереса и активността към продуктите, са отчели още анализаторите.

Резултатите от проучването показват, че участието на търговците в социалните мрежи може да им донесе много ползи, а неучастието също толкова много негативи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари