Facebook карат потребители да представят документ за самоличност

6
71

През последната седмица няколко американски потребители на Facebook сигнализираха за странно явление в социалната мрежа. Те твърдят, че достъпът до акаунтите им е бил блокиран и единственият начин да го отключат бил да качат в сайта копие на официално издадения си документ за самоличност. Изглежда същото явление се наблюдава и при Instagram.

По-долу можете да видите скрийншот на съобщението, което са получили от Facebook въпросните потребители. Някои от тях са качили изображение на документа си за самоличност, но от социалната мрежа не са го приели и са им пратили второ съобщение, с което са им поискали още документация дори удостоверение за раждане, ако се наложи. От Facebook са поискали документ, издаден от правителството, който да включва трите имена на потребителя и датата му на раждане.

Най-странното е, че тези съобщения не са измама. Напротив, пращането им бе официално потвърдено от Facebook и Instagram. Причината са подозрения в нарушаването на условията за ползване на двете социални мрежи от страна на въпросните потребители. От Facebook обаче не пожелаха да коментират повече темата и не разкриха кои точно условия за ползване на социалната мрежа са били нарушени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари