fbpx
3.7 C
София

Facebook купи софтуерна компания за гласов превод

Най-четени


Facebook купи компания, която специализира в софтуер за гласов превод. Ходът на социалната мрежа бе разкрит публично вчера и целта му е да улесни потребителите по целия свят. Том Стоки, продуктовият директор на Facebook, съобщи за купуването на Mobile Technologies в блога си в социалната мрежа:

“Ние смятаме, че тази придобивка е инвестиция в дългосрочния ни продуктов план”, каза той. Гласовите технологии станаха неизменна част от начина, по който хората използват мобилните устройства и се свързват с мрежата, обясни той, и купуването на Mobile Technologies “ще ни помогне да развием продуктите си, за да отговорим на тази промяна.”

Флагманският продукт на Mobile Technologies е мобилно приложение за speech-to-speech превод, наречено Jibbigo. Facebook планира да продължава да поддържа приложението, каза говорител на компанията.

Mobile Technologies разработи първата услуга за автоматичен едновременен превод за лекции, която намира приложение в образователните среди, твърди компанията в своя уебсайт.

По-развитата инфраструктура на Facebook ще даде нови възможности на Mobile Technologies за създаване на повече и по-добри продукти. Facebook “дава идеалната платформа да приложим технологията си в наистина глобален мащаб”, каза MT.

Много от служителите на Mobile Technologies ще се присъединят към екипа на социалната мрежа в Калифорния. Facebook отказа да посочи колко точно ще бъдат те на брой или да коментира нещо повече около сделката, включително цената, за която е придобила софтуерната компания.

“Въпреки че повече от милиард хора използват Facebook всеки месец, винаги търсим нови начини да помогнем на останалата част от света също да се свърже”, каза Стоки.

Продуктите на Mobile Technologies ще засилят конкурентоспособността на Facebook сред компании като Google и Apple, които отдавна са навлезли в сферата на гласовите услуги. Какви инструменти и опции обаче ще добави Facebook към сайта и приложенията си, предстои да видим.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини