Facebook може да получи достъп до вашите данни, дори и ако не пускате публикации в сайта

4
815
Ръководителят на подразделението по управление на продуктите на Facebook Дейвид Бесър обясни, че Facebook и нейните партньори могат да получат достъп до вашите лични данни, дори и ако не използвате социалната мрежа.
Компанията получава информация с помощта на приложения, които Ви позволяват да влизате в профила си на Facebook, с помощта на сайтове, които позволяват споделяне на статии във Facebook и т.н.
Facebook събира данни, включително и IP адреса на компютъра Ви, типа на браузъра, който използвате за работа в Интернет, както и операционната система, на която работи вашият компютър (Android, Windows, macOS и iOS) и др.
Facebook не продава тази информация, но я използва за подбор на съдържанието, което ще ви се показва в новинарската лента. Освен това, личните Ви данни могат да бъдат използвани и за показване на целева реклама.
Facebook се опитва да бъде по-прозрачна пред органите и потребителите.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ратнемок
Ратнемок

Kaldata също има бутони на Fakebook (и не само). Т.е. Вие подпомагате следенето и достъпа на потребителските данни, и сте съучастници в цялото това престъпление!!!

pix3l
pix3l

И на Google помагат… турили са си CAPTCHA и Analytics. Също и на Twitter… 😀

Кольо фадромата
Кольо фадромата

И съвсем случайно дава достъп до тези данни и на едно правителство
И се вдига голям скандал ако някой друг докопа част от данните

the professor
the professor

не ползвам бутоните в никои сайтове, трябва да съм пълен идиот за да реша да се логвам с потребителско име и парола за един сайт в друг, само и само щото ме мързи да се регистрирам… така че във калдата блокирам и туитър и инстаграм и фейсбоклук (направо съм махнал бутоните с ublock)…