Facebook назначиха нов Главен технологичен директор

0
23

Facebook съобщиха, че вицепрезидентът на инженерния отдел Майк Шрьопфер от сега нататък ще изпълнява длъжността Главен технологичен директор. Повишението му идва почти година след като това място бе освободено от предшественика му Брет Тайлър. Говорителят на социалната мрежа обясни избора на Шрьопфер с „уникалната и важна роля, която играе в цялата компания“.

На новия си пост, Шрьопфер става един от тримата най-важни изпълнителни директори на компанията заедно със съоснователя и СЕО Марк Зукърбърг и Главния оперативен директор Шерил Сандбърг.

Технологичният директор започна работа във Facebook през 2008 година, когато бе ангажиран с отговорността да възпита една култура на скорост, креативност и откривателски дух в разработването на продуктите, услугите и инфраструктурата в инженерния отдел. Според много анализатори, Шрьопфер изигра ключова роля в обособяването на Facebook като компания с приоритетно развитие в рамките на мобилния пазар.

Ако това е така, то повишаването му в пост СТО може би крие допълнителни амбиции за установяване на мобилния пазар от страна на Facebook. Разбира се, причината може и да е много по-проста. Така или иначе, от тази си позиция Шрьопфер ще може да взима важни решения и за мобилното и за настолното бъдеще на социалната мрежа.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари