Facebook напълно ще премине към възобновяема енергия до 2020 г.

0
212
Facebook обяви плановете си за намаляване на парниковите емисии със 75% и напълно да прехвърли оперативната си дейност на възобновяеми енергийни източници до края на 2020 година. Това бе съобщено от The Verge.

Отбелязва се още, че тези усилия са част от плана за борба с изменението на климата.

Компанията е подписала договори за доставка на повече от 3 гигавата слънчева и вятърна електроенергия, тъй като пое този ангажимент през 2013 година. Тези вятърни генератори и соларни проекти са изградени в същите мрежи, както и центровете за обработка на данните на Facebook, включително и центровете в Орегон, щата Вирджиния, Ню Мексико и Швеция.

Facebook твърди, че още през 2015 г. 50% от нейните обекти са преминали към възобновяеми източници на енергия, въпреки че е било планирано това да се случи до 2018 година.

Facebook обаче не е единствената технологична компания, която възнамерява да премине напълно към „чиста енергия. През юни, Samsung обеща напълно да прехвърли производството си в Европа, САЩ и Китай към енергия от възобновяеми източници до 2020 година. Google и Apple направиха това още през април 2018 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари