Facebook обвинява бъг за проблема със загубените имейли

1
67

Според Facebook, софтуерен бъг в системата е виновен за цялата бъркотия с изгубените имейл адреси.

Издънката на социалната мрежа, която разгневи потребителите ?, се състои в показване на Facebook имейл адрес, а не на оригиналния, началния имейл на приятелите на потребителите.

На някои устройства синхронизирането на имейл адреси излиза грешно, каза инженерният директор на Facebook, Андрю Босуърт. Това означава, че телефоните започнали да свалят @facebook.com адреси, непознати на потребителите, което довело до съобщения, пратени до грешната поща и често останали непроверени.

Повечето устройства са незасегнати, но все пак компанията работи здраво по решаването на проблема за останалите.

„В процес на поправка сме и скоро проблемът ще бъде решен,“ каза говорител на Facebook в имейл. „След това тези определени засегнати устройства ще получат правилните адреси.“

Дотогава, потребителите могат да променят настройките си така, че да се показват оригиналните имейли на приятелите им, вместо Facebook адресите.

Компанията целяла да даде на потребителите повече контрол над съобщенията си чрез новата имейл система, каза говорител.

Ако в настройките на акаунта си сте избрали да получавате съобщения от всички, ще получите съобщенията от приятелите си, дори и адресите да не са оригиналните. Но ако сте настроили да получавате съобщения само от приятели и от приятели на приятели и адресът не е асоцииран с акаунт на вашите приятели или на техните приятели, съобщенията ще бъдат отхвърлени.

„Работим за това нашите потребители въпреки всичко да получават отхвърлените съобщения,“ заключи Facebook.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари