Facebook обединява комуникацията от Messenger и Instagram за малкия бизнес

0
256

Facebook пуска ново приложение, което позволява на собствениците на малък бизнес да управляват едновременно страниците и профилите на предприятието им във Facebook, Messenger и Instagram, обяви COO директора на компанията, Шери Сандбърг, в публикация в официалния блог на социалната мрежа в четвъртък.

Новото приложение ще бъде наречено Facebook Business Suite и ще обедини възможностите и на трите приложения, така че собствениците на малък бизнес да могат да получават директно и на едно място съобщения от клиенти, сигнали и известия. Планира се и добавянето на интеграция на WhatsApp чатовете в бъдеще, потвърдиха от компанията пред The Verge.

Приложението също така ще позволи на малкия бизнес да публикува едновременно във Facebook и Instagram, като ще предостави информация за ефективността на рекламните кампании в платформите. Голяма част от тази функционалност за едновременно публикуване вече е достъпна за администраторите на бизнес акаунти в Instagram, които са свързани със страницата на бранда във Facebook.

Интегрирането на услугите на едно място от известно време е в списъка със задачи на Facebook; миналата година The New York Times съобщи, че компанията планира да комбинира възможностите за съобщения на WhatsApp, Instagram и Messenger, като запази и трите като отделни приложения, но позволява комуникацията между тях н едно място. А Axios съобщи, че Facebook подготвя да събере комуникацията на бизнеса на едно място още през февруари 2019 г.

Миналия месец разбрахме, че чатовете на Instagram и Facebook Messenger ще бъдат интегрирани, но това е първото официално съобщение за такава стъпка, специално пригодена за собствениците на малък бизнес.

Разбира се, индикациите на Facebook, че планира да комбинира своите приложения за съобщения, също пораждат безпокойство сред антимонополните регулатори. Като част от доклад за 2019 г. относно практиките за поверителност на Facebook, Европейският парламент предупреди, че планът на гиганта в социалните мрежи да интегрира своите услуги за съобщения представлява потенциална заплаха за конкуренцията.

„Мащабът на това споделяне на данни може да бъде значително увеличен, като се има предвид новината, че до началото на 2020 г. Facebook планира да интегрира приложенията Messenger, Instagram и WhatsApp, които общо имат повече от 2,6 милиарда потребители“, се посочва в доклада.

Заедно с новото бизнес приложение, Facebook пусна третото издание на текущото си изследване за това как малките предприятия се справят по време на пандемията на коронавируса и изследователско проучване, поръчано от Deloitte за потребителските модели на купуване на стоки и услуги. Четиридесет и осем процента от анкетираните потребители са заявили, че са увеличили своите онлайн разходи от началото на пандемията.

Facebook планира първо да направи бизнес инструмента достъпен за малкия бизнес и да го разпространи и за по-големите предприятия в бъдеще.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари