Facebook отмени конференцията си за разработчици F8 заради коронавируса

0
185

Пролетната конференция F8 е главното събитие на годината за Facebook и едно от най-важните събитие за цялата IT индустрия. То трябваше да протече от 5-ти до 6-ти май тази година.

2020 година ще се запомни преди всичко с отмяната на повечето големи годишни технологични изложения и събития. Причината е една и съща – епидемията, предизвикана от новия коронавирус от Ухан, която продължава да се разпространява в целия свят.

Да си припомним, че по-рано този месец Facebook отмени и конференцията Global Marketing Summit 2020, а сега взе същото решение и за основното събитие за разработчиците F8. Всичко това заради COVID-19.

Facebook заяви, че е принуден да се откаже от офлайн частта на F8 поради растящото безпокойство от COVID-19. В същото време компанията планира голям брой локални мероприятия и презентации във вид на онлайн стриймове и по този начин анонсите, планирани в рамките на основната презентации, ще се състоят.

Едновременно с това Facebook съобщи, че възнамерява да дари $500 хиляди на организациите, които внасят разнообразие в технологичната индустрия. Обикновено социалната мрежа прехвърля на различните организации част от средствата получени от продажбите на билети. Но понеже събитието е отменено, Facebook реши да направи дарение.

Епидемията, разразила се от новия коронавирус срина плановете не само на Facebook. Редица технологични събития и състезания по киберспорт също бяха отменени заради епидемията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари