Facebook отпуска 10 милиона долара на организациите за расово правосъдие. Това съобщи основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг във Facebook.

Организациите също се нуждаят от финансиране, така че Facebook отпуска допълнителни 10 милиона долара за групите за расово правосъдие. Работим с нашите консултанти по граждански права, за да открием местните и национални организации, които могат да използват тези средства най-ефективно “, пише Зукърбърг.

Според него той и съпругата му Присила Чан работят лично за подобряване на наказателната система, „където расизмът е по-дълбок“.

Чан Зукърбърг ежегодно инвестира 40 милиона долара в организации, работещи за борба с расовата несправедливост„, добави той.

Зукърбърг отбелязва, че Facebook трябва да направи повече чрез своите платформи, за да поддържа равенството и сигурността на черната общност.

Колкото и да ми е трудно да го гледам, аз съм благодарен, че [един от свидетелите на инцидента] Дарнел Фрейзър публикува видео на убийството на Джордж Флойд, защото всички ние трябваше да го видим. Трябва да знаем името на Джордж Флойд. Но е ясно, че Facebook трябва да се грижи повече за безопасността на хората и да гарантира сигурност“, подчертава основателят на социалната мрежа.

Безредиците и протестите в САЩ избухнаха след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд на 25 май. Той беше задържан от полицията, а един от тях използва коляното си за да го задуши. Флойд почина след загуба на съзнание.

Безредиците обхванаха повече от 16 щата, а в много градове бе наложен полицейски час. В Минеаполис дори протестиращите изгориха цял полицейски участък.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари