Facebook още утре ще представи своята криптовалута

35
1386

Няколко американски и британски медии едновременно съобщиха, че Facebook ще представи своята криптовалута още утре. Според информацията на The Guardian проектът ще се нарича Libra и ще стартира през 2020 година. Сега ще бъде представена тестовата версия на цялата система, което има за цел да се видят отзивите на потребителите, за да се съставят плановете за развитието на проекта.

Информацията за криптовалутата на Facebook се появи в блога на социалната мрежа и бе препратена към най-големите световни медии. Но бяха игнорирани криптовалутните издания, като The Block, CoinDesk и други, известни със своя непрекъснат мониторинг на биткойна и останалите криптовалути.

The Guardian е твърде краен към новата криптовалута на Facebook:

„Facebook взе вашите приятели, след това вашите снимки, а после и вашия дневник. За да може изцяло да проникне в ежедневния живот, Facebook влиза и в портфейлите ви“ – обяви The Guardian.

Според тази информация, блокчейнът Libra е с отворен код с Apache 2.0 лиценз, както съобщи преди време изданието TechCrunch. Знае се още, че проектът на Facebook няма нищо общо с биткойна.

Инвеститори в криптовалутата на Facebook са редица големи компании и финансови институции, включително Visa, Master Card, PayPal, както и Uber и Booking. Всяка компания инвестира по около $10 милиона. Явно утре ще разберем повече подробности за криптовалутата на Facebook. Появиха се мнения, че именно това е причината да се покачи курсът на биткойна.

35
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
30 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Капитализъм
Капитализъм

Свидетели сме на последните години от уродливото нещо наречено държава в нейния бюрократичен смисъл. Държавата е хронично неефективна в управленския процес, затова тя не може, не бива и не трябва да бъде допусната да се меси в икономиката. Чрез създаването на централни банки държавата е очаквала да запази властовия контрол чрез субсидиране на икономиката и социалните програми. Чрез създаването на държавните медии – вестници, радио и телевизия, държавата е очаквала да контролира властта по достъпа на информация. Чрез създаването на пощите, телеграфа и контрола над далекосъобщенията, както и кабелния телефон, държавата е очаквала да има контрол над това как хората… Виж още »

no more
no more

По-голяма глупост не бях чел!Точно фейсбук ли ще замени държавата,този дебилен идиот и ламтящата му единствено и само за пари компания ли са алтернативата?То ,че не са стока политиците-не са,но този като му видя физиономията и ме побива ужас!Политиците поне могат отчасти да се контролират и сменят,чрез избори,а това подобие на човек и компанията му ,която иска да завладее света можеш ли да да го смениш?

Капитализъм
Капитализъм

@no more, аз не харесвам, не ползвам, не приемам Фейсбук от момента, в който един техен служител каза, че продават личните данни на хората на черен пазар като „пакети“. Става дума не за Фейсбук, а за състоянието на обществото като цяло. Държавата доказва, че е неефективна и на нейно място се настаняват частни компании в сфери, в които традиционно държавата имаше монопол. Аз лично съм привърженик на този неизбежен преход, въпросът е, ние дали като общество сме готови за приемането на този преход. Имало е съпротива и за трите индустриални революции и тези, които са съпротивлявали срещу естествените процеси са… Виж още »

no more
no more

Да,но тук става въпрос именно за фейбук,който е още по-голяма помия и от държавата-не благодаря!

Капитализъм
Капитализъм

@no more, да за този малък фрагмент, но той е знаков, защото докато мнозинството от овце търси решение в държавата, хора като Марк видяха още преди години накъде духа вятъра и направиха успешен продукт и услуга за новата ера, докато овцете ходиха и гласуваха за спасители политици. Вместо в политически решение, същите тия овци можеха да търсят пазарни решения и да са част от конкуренцията, сега, ако някой иска да пробива в някои сегменти, ще му е доста по-трудно.

Капитализъм
Капитализъм

Мисълтът ми беше, че ако си умен ще се конкурираш като просюмър или ще си направиш частна компания за да се възползваш от този нов преход и това ще е много по-добре за теб, отколкото ако гласуваш доверие на политици, тъй като политиците са on the way out.

favr
favr

абе откъде ти хрумват всичките тия тъпотии, бе човек… ти си, като гошо от почивка, ама трол…

Капитализъм
Капитализъм

@favr, след 20 години такива като тебе ще вракат за ББД. Трябва да си глупав да не можеш да видиш в каква посока се развива света. Това, че в България времето е застинало, като изключим София, то не значи, че всеки дебил трябва да си седи със статично социалистическо мислене. Няма да се върнат поточните линии, няма да стане.

favr
favr

другия път, като ва събират на тролска оперативка, предложи на началника, да почнат да ви плащат за смисъл, вместо за обем, че така в стремежа си да заработиш някой цент отгоре са оплиташ в собствената си глупост…

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Дълбоко си се объркал чиче…просто властта ще мине в други ръце!

Радослав
Радослав

Държавата трябва да мачка капитализмът, който изцежда последните капки кръв, за нищо стотинки и да насърчава малките частници, , така е в белите държави, ама тука байганювщини.

Капитализъм
Капитализъм

Капитализмът позволява на хората сами да определят взаимоотношенията си и само маргинализиран идиот би се отрекал от собствената си свобода. Капитализмът позволяват на такива като теб, ако не желаят да работят за друг, да работят за себе си. Капитализмът не е единственото, но е необходимо условия за да има демокрация. Ако си срещу демокрацията – прав ти път в Русия, Китай, Северна Корея, Куба, Венецуела.

favr
favr

това колкото и да си го повтаряш, вярно няма да стане…

Капитализъм
Капитализъм

То вече е станало, какво означава „да стане“, капитализма се е формирал преди либерализма и освободи западните общества от феодализма и беше двигател на първата индустриална революция. В последствие от капитализма се формира и съвременната парламентарна демокрация, която с всички си косури е доминираща като най-добра форма на управление и дори и твоите боклуци, на които се кланяш я симулират, защото знаят, че все пак трябва да се придържат към нормата на цивилизоваността /поне на вид/. Социализмът фалира като идеология, какво остава, да връщате феодализма? Това ли искате? Отивай в Китай, там го направиха, скоро и Русия ще въведе социален… Виж още »

favr
favr

демокрация няма… има плутокрация… навсякъде по света, един вид едрия капитализъм, от индустриалната революция насам е трупал капитал, който капитал е обръщал във власт, като си купува политика… фалирал ти е мозъка на тебе… те половината правителства в ес са социалистически, да не говорим за водещата икономика в света, която според тебе и другите ти никове е див комунизъм, и едва ли не са още в средните векове(когато между другото китай пак е бил доста по напред от западна европа)… пък и си малък още да ми казваш къде да ходя и къде не… едно време имаше едни, дето пращаха… Виж още »

Капитализъм
Капитализъм

Китай в сегашната си форма съществува от времето на Мао и до периода на Сиопинг е изкъртена и бушонирана държава, в която утопиите правят така, че над 50 млн души да умрат от глад. Сиапонг въвежда капитализъм и в момента Китай е по-капиталистическа държава от много други, но както написах капитализмът е необходимо условие, но не достатъчно за да има демокрация. Затова в момента Хонг Конг, който има традиции не само в капитализма, но и в демокрацията има 2 млн. свободни граждани, които по собствена воля излязоха на улиците за да покажат на червените феодали, че тоталитаризма не е идеология,… Виж още »

favr
favr

или поне по снн казват така…

Радослав
Радослав

В десетката.

Радослав
Радослав

Заври си капитализмът отзад.

Радослав
Радослав

Само АБСОЛЮТЕН БОКЛУК може да плюе по държавата. Държавата – това сме Ние-направо си си за затвора.

favr
favr

е то това е крайъгълния камък на либерастката пропаганда… българите са прости, мързеливи, грозни, алчни, завистливи, крадливи, бият жените си и ядат сланина, за разлика от французи, германци, англичани и другите подобни, които от своя страна са интелигентни, красиви, извисени духовно и пръдните им ухаят на рози… едно време е имало чорбаджии и еничари, днес си имаме либералдемократи…

ба'т ви Румен
ба'т ви Румен

Имам съмнение, че докато висим във Фейса ще ни използват да им копаме криптовалутата, както го правят вече някои други сайтове.

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Oт нoвинaтa нe cтaвa яcнo, нo Vіѕа, Маѕtеr Саrd, РауРаl, Ubеr и Вооkіng ca плaтили пo $10 милиoнa вceĸи зa дa мoгaт дa ĸoпaят тe т.e. дa пoтвъpждaвaт тpaнзaĸции т.e. вaлyтaтa нa фeйca дa paбoти интeгpиpaнo c тexнитe cиcтeми.

Hямa вapиaнт, в ĸoйтo дa дaдaт нa oбиĸнoвeния чoвeĸ дa ĸoпa. Toвa, ĸoeтo вepoятнo щe дaвaт e чacт oт пapитe oт peĸлaмa нa пoтpeбитeлитe. Утpe щe пpoчeтeм бялaтa им ĸнигa и щe paзбepeм.

Πpи вcичĸи cлyчaи тoвa e дoбpa нoвинa, дocтa xopa щe мoгaт дa ce oбpaзoвaт ĸaĸвo ca пapитe и дa пpeocмиcлят взaимooтнoшeниeтo cи c тяx 😉

Не е лесно да си антиджендър
Не е лесно да си антиджендър

„фейса“, хората от цивилиозованите общества масово напуснаха тази мрежа, останаха явно и източноевропейците да ги последват, ама нали при нас всичко е с години закъснение. Нормалните хора не ползват фейсбук, а нишови приложения и мрежи. Това съкратено селско име е супер провинциално.

favr
favr

тва не ти ли омръзна вече втора година да го повтаряш, бе калъф… хората та научиха вече по 3те опорни точки и няма смисъл да си сменяш никовете… че нормалните хора не ползват фб, че гугъл и епъл са антиамерикански компании, щото не гласували за тръмп, и че тълпи от интелигентни руснаци ше ритат путин по улиците до края на …. абе някога скоро… помоли началството да ти спуснат някоя нова, че тия трите ги протри от ползване…

Не е лесно да си антиджендър
Не е лесно да си антиджендър

Тъй като живея в свободна държава и нямам намерение да се обяснявам на никой, камо ли на антидемократичен трол като теб, как употребявам правото си на свободно мнение и слово и защо. Това е мое конституционно право и ти не можеш да ме спреш. Ако искаш да гледаш как някой спира на някого словото, отиваш в болшевишка Русия. И да, нужно е някой да възпира троловете като Вас, защото мълчанието е убийство за нацията. Няма да гледам как хора провеждат дезинформационни кампании и как други плиткоумни като тебе ги повтарят. Трябва да има антидот на отровата. Знам ви номерата, казвам… Виж още »

favr
favr

ти си ги пиши пак глупостите, не си проблем… ама ти казвам само, че като пишеш едни и същи тъпотии от различни никове, пак са разбира, че си ти… издават та злобата и глупостта… и ти не гледаш как хората провеждат дезинформационни кампании, ти самия ги провеждаш, обаче по доста неадекватен начин…

Последен Мохикан
Последен Мохикан

Така както е тръгнало без собствена криптовалута ще останем само аз, баба Мара, чистачката в блока и дюнерджията Ахмед .
Доколкото знам баба Мара и Ахмед стартират своите проекти до края на седмицата , както и някой си ЩукарБъргър и още двама-трима от неговата маала .

Баси, пак изоставам с технологиите.

Радослав
Радослав

Педалска валута от педал с лице на педал със коммуникация сайт с име педаллице. Всичко е брутално Видно.

Не е лесно да си антиджендър
Не е лесно да си антиджендър

Ако кажеш още 3 пъти „педал“ ще спечелиш награда за супер-антиджендър и ще ти я връчи лично Динко от Ямбол. Да живее Путян

Радослав
Радослав

Оди се гръмни бе Ганьо.

Не е лесно да си антиджендър
Не е лесно да си антиджендър

Друго си е да си сложиш ботокс в бузките, да се гримираш нон-стоп, да си боядисваш косата и да ходиш на обувки с платформи.

Разберете, изолирайте си свои интернет само за вас, ушанки!
comment image

Радослав
Радослав

Ти тва го кажи на олигарсите умнико.

Радослав
Радослав

Кажи го нa oлигapcитe yмниĸo. Дa видиш, ĸaĸ щe тe cвeтнaт. Щoтo мoжeш caмo дa pъcиш глyпocти зa импepиaлиcтичecĸия ĸaпитaл, както след перестройката.

Хopaтa иcĸaт Xляб, дeмoĸpaцията не ги интересува.

азззз
азззз

„Утре“ беше вчера, и никой нищо не представи 🙂
Fake news, с цел да източат биткойн балъците.