Facebook подготвя мащабен редизайн

5
1301

Facebook възнамерява да промени външния вид на сайта и на приложенията. Новият дизайн с кодово име FB5 ще стане най-голямото обновяване в 15-годишната история на проекта. За разлика от предишните промени, дизайнерите на Facebook ще махнат синята „шапка“ с елементите на управлението. Новия дизайн бе представен на конференцията F8 2019 в Сан Хосе, Калифорния.

Логотипът на Facebook ще бъде поставен в светло син кръг, вместо в син квадрат, както бе досега. Като цяло външният вид става по-светъл и по-съвременен, а интерфейсът – по-интуитивен.

Структурата на уеб страницата няма да се промени значително. Отляво ще се намира менюто с групите и приложенията за Facebook, а отдясно ще бъдат контактите и място за търсене на нови групи. Както се вижда, именно те са във фокуса на това обновяване, като за тях е отделено място и в основното меню.

Facebook счита, че този подход ще даде възможност на потребителите по-лесно да намират интересни групи и да взаимодействат с тях.

Другото нововъведение в социалната мрежа е опцията „Запознай се с нови приятели“ (Meet New Friends).

Тя дава възможност за търсене на нови приятели с общи интереси, които може да са от същото училище, университет, район или град. Опцията е доброволна.

Новият дизайн и новите възможности ще се появяват постепенно във Facebook, като през следващите няколко месеца ще се обнови и сайтът.

Вижда се, че това са съвсем козметични промени, които нямат нищо общо с фалшивите новини и политическата пропаганда.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментатор
Коментатор

И това няма да ги спаси

Баба пена
Баба пена

Откраднали да дизайна на App Store.
Типично за тях.

Оня
Оня

По-добре да помислят върху тези почти 100 мегабайта, които се теглят при отваряне на сайтът им. В буквално не използват дискът за офлайн съхранение и всеки път се прави пълно презареждане.
Заради тях хора, ползващи вивалди искат да сменят браузъра. Там се вижда ясно колко големи скриптове зарежда.
Отвратително тежка и въобще не оптимизирана стана тая „социална“ услуга…

Капитализъм
Капитализъм

Не ползвам това, но редизайнът е много добре направен. Единствено не разбирам какво ше се случи с възрастните хора, които са мнозинството потребители на тази стара мрежа? Те доста трудно се оправят с подобни редизайни, защото не ползват интуиция, а заучават повтаряемостта.

Палустиниец
Палустиниец

Хората ще кажат, дали ще е по-интуитивен…
Хубаво е че вече ще могат да се търсят и мацки за секс по критерии