Facebook подлага на гласуване новите правила на сайта

0
22

Социалната мрежа Facebook стартира потребителско гласуване относно предложените по-рано промени в правилата на работа на услугата. Това се посочва в съобщение за пресата на страницата на Facebook.

На 21 ноември социалната мрежа предложи новата версия на правилата на сайта, според които Facebook си запазва правото да споделя информацията за потребителите си със своите подразделения (медиите решиха, че на първо място става въпрос за фото услугата Instagram). В допълнение, на потребителите беше предложено да се откажат от съществувалата от 2009 г. функция за гласуване на промените в политиката на социалната мрежа.

На 3-ти декември започна гласуването на тези нововъведения. То ще бъде достъпно на специална страница до 24 часа на 10 декември. В случай, че в проучването вземат участие повече от 30% от милиардната аудитория на ресурса, неговите резултати ще бъдат задължителни за администрацията на Facebook.

Към момента в гласуването са участвали повече от 280 хиляди потребители. По-голямата част от тях, повече от 240 хиляди, се противопоставят на промените, предложени от Facebook.

Социална мрежата отбелязва, че окончателните резултати ще бъдат обявени в деня след приключването на вота.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари