fbpx
1.4 C
София

Facebook ще използва изкуствен интелект, за да прецени дали потребителите са достатъчно възрастни за срещи

Meta вече иска от потребителите в Обединеното кралство и САЩ да качат видео селфи, за да потвърдят възрастта си.

Най-четени

Meta може да иска от вас да изпратите видеозапис на лицето си преди да ви позволи да се свържете с други хора чрез функцията Facebook Dating – това ще бъде начинът да потвърдите, че сте достатъчно възрастни, за да ходите на срещи.

В понеделник Meta обяви, че актуализира своята услуга за запознанства във Facebook, за да разбере по-лесно дали потребителите лъжат, че са пълнолетни. Компанията ще предложи две опции на потребителите да потвърдят възрастта си. Едната е да прикачат снимка на личната си карта или шофьорската си книжка, а другата – да изпратят видео селфи. Специална технология с изкуствен интелект ще провери видеозаписа, като следи за специфични черти на лицето.

За всичко това Meta изгражда цяла нова компания на име Yoti, която вече проверява възрастта на потребителите от Обединеното кралство в Instagram. Когато някой се опита да промени годината си на раждане и от „под 18“ става „над 18“, системата иска видео селфи.

Сега технологията вече е достъпна и в САЩ. Meta пояснява, че личните данни на потребителите за защитени.

Безопасно ли е?

„Yoti не използва вашите видеозаписи с никакви други цели“, казват от компанията.

Имайте предвид, че прикачването на снимки, съдържащи лични данни, се анализират от всяка автоматична система (каквато е и тази на Meta). Освен това, на информационната страница на Meta е написано, че системата може да съхрани личната ви карта до една година.

В публикация, която обявява новата система за проверка Yoti, пише, че тази технология изтрива веднага всички видеозаписи след като възрастта на потребителите е потвърдена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини