Facebook потребителите искат над $1000 за деактивирането на акаунта за една година

3
1906

На голям брой Facebook потребители бе предложена съвсем реална сделка: хората взеха реални пари за спиране използването на най-голямата социална мрежа.

Проведено бе изследване, в което експерти и икономисти пресметнаха реалната цена на Facebook за нейните потребители. Изследователите заявиха, че получените значения показват, доколко наистина е ценна социалната мрежа за различните потребители, въпреки големия негативизъм на Facebook, включително изтичането на лични данни и снимки.

Според учените, реалната цена не е сумата, която плащаш за нещо, а сумата, която считаш, че трябва да платиш. Именно това изследваха експертите, като предложиха на Facebook потребителите сами да посочат сумата за отказа да използват Facebook. Сделката е реална и хората получиха тези пари, само за да спрат да използват социалната мрежа. Почти всички запитани сключиха предложените договори.

Цената на отказа от използването на Facebook за един ден бе оценена средно на $4,17. За три дни потребителите искат средно $13,89, а за една седмица – $37. Най-интересна е средната цена за отказа от Facebook за една година – тя варира от $1511 до $1908. Тук са дадени две числа, понеже второто се отнася за потребителите, които използват Facebook за връзка със своите работодатели, но са готови да преминат към друга система.

Експериментът показа, че Facebook е ценна за своите потребители и техният живот до известна степен зависи от социалната мрежа.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Koko
Koko

Къде да кандидатствам ?

нямам Fb акаунт
нямам Fb акаунт

Колко плащат, за да не си направя?

БайгрездаЙ
БайгрездаЙ

Пълна глупост. Посъщия начин можете да направите проучване за ценността на хапчета срещу глисти при кучетата сред хора. Може и да не са ги ползвали но да откажат да ги ползват срещу $10000 например. Изобщо „социалните мрежи“ са ерзац на нормалното общуване но не могат да го заменят напълно. И изобщо как примерно смятате че има някаква социална стойност общуването на тип от село Долно Уйно прочел 2 книги с някой учен от ЦЕРН занимаващ се с теоретична физика? Те могат да харесват една и съща снимка на коте но това не е никакво общуване. С други думи стойността на… Виж още »