Facebook по погрешка разсекрети лични публикации на 14 милиона потребители

7
1240
Лични публикации на 14 милиона потребители на Facebook са станали публично достояние. За това съобщава The Verge, позовавайки се на официални представители на компанията.

Те разказаха, че в резултат на софтуерна грешка, настройките на публикациите без знанието на собствениците са се променили на „публични“. Грешката е продължила от 18 до 27 май. Служителите на компанията са премахнали неизправността на 22 май, но до промени в настройките на вече публикуваните съобщения се е стигнало само след пет дни.

Компанията е изпратила уведомления за случилото се на всички потребители, които са засегнати от проблема.

Припомняме, че в началото на април 2018 година, Facebook призна за изтичането на данни от 90 милиона потребители. Предполага се, че компанията Cambridge Analytica, специализирана в политическите консултации, е събирала лични данни на потребителите за манипулация на общественото мнение.

Информацията може да се е използвала по време на предизборната кампания в САЩ през 2016 г. и референдума за излизане на Великобритания от Ес. Данните са събирани с помощта на странично приложение за проучвания.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
Мeтоди ДамяноfДенисХоЙ БайБай Ганяasd Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
анонимен
анонимен

Ще излязат и други още по-фрапантни истини за този сайт!

презиме
презиме

Важното е че акциите си вървят нагоре

asd
asd

Крайно време е да изчезне тоя жалък порнографски сайт. Не виждам никакъв смисъл от него освен малолетните ***** да си постват жалките снимки, да показват как IQ-то им граничи с това на медуза с малоумните си постове и да се парадира навсякъде, че социалната мрежа „сближавала“ хората.

ХоЙ Бай
ХоЙ Бай

По-правилно, не мога и аз да се изразя, много, ама много точно формулирано и написано, респект!

Денис
Денис

Имаш грешка!!! Медузите имат по голямо IQ от тия във фейса.

Бай Ганя
Бай Ганя

Във фейсбук има само еврогейци, аз нямам Фейсбук, освен няколко профила с фалшива снимка, Путин и някакви оръжия, призоваващи за световна социалистическа и славянска революция. Фейсбук е оръжие на ЦРУ за психотронно контролиране на славяните и война с Русия.

Мeтоди Дамяноf
Мeтоди Дамяноf

Зaщoтo вce вяpвaтe нa гeйcaщ и бългapcĸитe нaциoнaлни пpeдaтeли, ĸoитo caмo xвaлят eвpoaтлaнтичecĸитe xoмoceĸcyaлни цeннocти. B гeйcaщ вcичĸo ce пpoдaвa! B гeйcaщ нямa ниĸaĸви цeннocти! B гeйcaщ нe знaят ĸaĸвo e ceмeйcтвoтo, ĸoeтo e зaлoжeнo в Бългapия ĸaтo вoдeщ фaĸтop! гeйcaщ e aмopaлнa и тepopиcтичнa дъpжaвa!