fbpx
0.3 C
София

Facebook прави профилите на тийнейджърите по-лични по подразбиране

Най-четени

Компанията обяви в понеделник, че ще активира по-лични настройки по подразбиране за всички лица под 16-годишна възраст, които се регистрират в платформата. Що се отнася до тийнейджърите, които вече имат акаунти, Facebook ще им показва подкана да използват тези настройки, както и превключвател, който ги включва с едно докосване.

Това, което Facebook нарича „по-лични“ настройки, ограничава подробностите за профила, така че само приятелите на тийнейджъра да могат да виждат публикациите, в които е отбелязан, списъка му с приятели, както и страниците, хората и списъците, които следва. Те също така изискват от потребителите да преглеждат публикациите, в които са отбелязани, и позволяват само на приятели да коментират публичните им публикации.

Facebook ще показва превключвател, който младите потребители могат да използват, за да активират всички предложени „по-лични“ настройки с едно докосване.

Facebook също се опитва да направи повече за защита на тийнейджърите от „хищни“ възрастни. Тя тества начин за предотвратяване на изпращането на съобщения от тийнейджъри до възрастни в платформата, които наскоро са били блокирани или докладвани от тийнейджър. Facebook също така не показва тези „подозрителни“ възрастни в препоръките от тийнейджъри, които може би познавате, и насърчава тийнейджърите да докладват и за акаунтите, които са блокирали. Междувременно в Instagram компанията тества пълното премахване на бутона за съобщения от акаунтите на тийнейджърите, когато са видени от „подозрителен“ възрастен.

Instagram въведе подобни всеобхватни функции за поверителност за тийнейджъри още през август. Подобно на Facebook, Instagram започна да активира най-рестриктивната настройка за контрол на чувствително съдържание по подразбиране за нови потребители под 16-годишна възраст и насърчи тийнейджърите в платформата да активират тази настройка. Настройката за контрол на чувствителното съдържание означава, че потребителите няма да виждат толкова много сексуално съдържание, както и снимки и видеоклипове с наркотици, насилие и тютюневи изделия в платформата. Миналата година Instagram също така започна да блокира възможността възрастни да изпращат съобщения на тийнейджъри, които не ги следват, и започна да предупреждава тийнейджърите, ако възрастният, на когото изпращат съобщения, е показал подозрителна активност в платформата през миналото.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини