Facebook представиха хаштаговете

0
37

Facebook обявиха днес, че потребителите вече ще могат да използват хаштагове (#), които са доста популярни в останалите социални мрежи. От компанията споделиха, че голяма част от потребителите им ги ползвали и решили да ги направят работещи.

До сега всеки можеше да си направи хаштаг (просто поставате # пред която и да е дума), но те не работеха т.е. не можеше да се кликне върху тях. Сега натискането на определен хаштаг ще ви отведе до всички постове и страници, които съдържат хаштага. Разбира се ще може да виждате постовете само на приятелите, които са решили да споделят с вас или обществените страници и постове.

С “новата” услуга потребителите на Facebook ще могат да търсят теми, които ги интересуват. Например: #ШампионскаЛига, #сватба, #НоваГодина, #море, #SpiritOfBurgas и т.н. Така потребителите могат лесно да филтрират съобщенията си около една тема.

Хаштагове са популяризирани от Twitter, като те първи предлагат услугата още през 2007-а година. В момента всички големи социални мрежи, като Twitter, Google+, Tumblr, Pinterest, Instagram ги използват.

От Facebook споделиха, че хаштаговете са “първата стъпка” към серия от функции, които ще обединяват хора около дадена тема.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари