Facebook представи нов конкурент на Twitch

0
617

Facebook представи нова услуга за излъчване на живо на геймплей и друго видео с геймърска насоченост, която пряко ще се конкурира с добре познатата Twitch и YouTube. За момента платформата е налична като безплатно приложение единствено за Android, като е предназначено за хора, които вече са навлезли в онлайн излъчването на игри, но също така и в бъдеще ще се ангажира в улесняване и отваряне на възможности за повече стриймъри.

„Инвестирането в игри като цяло се превърна в един от нашите приоритети, защото виждаме играта не само като форма на забавление и развлечение, а като нещо, което наистина свързва хората. Компютърните видео игри са забавление, което не е просто форма на някакво пасивно потребление, а развлечение, което е интерактивно и обединява хората чрез техните интереси в градивни социални връзки“, съобщи Фиджи Симо, представител на Facebook за Ню Йорк Таймс.

Според първоначалните планове, приложението и трябвало да бъде пуснато на пазара през месец юни, според информация от Таймс, но гигантът в социалните мрежи е бил подтикнат да изпревари планувания дебют с няколко месеца, тъй като коронавирусната пандемия принуди хората да си останат у дома и сега е идеален момент, в който платформата ще бъде отразена с необходимото внимание.

Приложението Facebook Gaming потребителите ще могат да се насладят на живо, като играят определени мобилни игри, които имат инсталирани на телефона си, като PUBG Mobile например. Те също така ще могат да следят публикации във Facebook от компании за игри и новинарски сайтове, да гледат други стриймъри или да играят на популярните Facebook интегрирани игри като Words with Friends, Trivia Crack или OMG.

Повече от 700 милиона от потребителите на най-голямата социална мрежа в света играят игри и / или гледат геймърски видеоклипове или публикуват в групи посветени на игрална тематика. Миналата година гигантът в социалните медии пусна раздела за Игри в лентата за навигация на приложението за хора, които прекарват време играейки, гледайки геймплей или публикуващи и следящи във Facebook групи за игри.

Предстои да видим дали и кога Facebook ще пуснат новия си проект за други операционни системи и устройства, тъй като почти сигурно няма да остане ограничен само до мобилните електронни спортове и операционната система Android.

Изглежда от Facebook разбират, че стрийминг пазара непрекъснато се развива и инвестициите в него не трябва да спират само в определени области – като стрийминг услугите на съдържание, но и в платформи, в които потребители излъчват свое такова.

От социалната мрежа не са отговорили на искането за коментар отправено от технологичния портал CNET.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари