Facebook припомня на потребителите какво са споделяли преди години

14
16

Лидерът при социалните мрежи Facebook въведе нова функция, която има за цел да разнообрази обстановката, като припомни на потребителите какво са писали в статусите си на същата дата, но преди години, информира Mashable.

Новата информация се появява в информационна кутийка, която може да бъде забелязана в десния край на сайта. За момента тя се вижда най-често при разглеждане на албумите със снимки. До заглавието на кутийката има връзка, която води до още информация за други обновления на статуса през същия ден на различните години. По всичко личи, че функцията работи само с информация от 2009 година и нагоре.

Новата екстра не е официално представена от екипа на Facebook, но първите сигнали за въвеждането й датират от последните няколко дни. Това се подразбира от съобщенията на някои потребители във Facebook и микроблогинг платформата Twitter.

Функцията за припомняне на миналото си служи не само с текстове, но и със снимки. Всичко зависи от активността на хората. Най-голяма полза ще имат потребителите, които са били редовни в сайта през последните години и са обновявали статусите и снимките си ежедневно. Останалите ще виждат панела на екстрата сравнително рядко.

С малката добавка към социалната услуга екипът на Facebook вероятно иска да припомни на своите стари потребители, че тяхното минало вече е част от сайта и няма смисъл да се обръщат към други мрежи от рода на Google+.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
14 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
iliev72
iliev72

Какво и да правят всичко вече свърши !

myside
myside

Защо говориш глупости? Така се свършва сайт с потребители 1/9 от хората в света.Дори да се използва google+(мисля,че за него говореше), ще се използва съвместно с Facebook.
ПП: Иначе е добра идея.Ако не ме лъже паметта и преди време също имаше нещо подобно,но само със статуси на различни хора.

iliev72
iliev72

защото лицевата книга е досадна и отвратитлена и там нищо не може да контролираш и получваш хиляди безсмислени съобщения !

MrGKanev
MrGKanev

Подкрепям iliev72 с две ръце :clap: :clap:

rofff
rofff

Не знам къде ги видя тия „хиляди безсмислени съобщения“, на мен нещо ми се губят..

iliev72
iliev72

кой кое ниво минал по игрите ! подаръце за игрите и т.н. ! неща които не ме интересуват и че някой точно ми е било за първи път и т.н. !

rofff
rofff

Преди време може и да е било така, ама отдавна вече не е, поне при мен.

iliev72
iliev72

още ги получавам и дори след като преди повече от 1г написах “ Не пращайте покани за игра – не играя игри повече от 6м“ така , че тази мрежа е мъртва за мен !

myside
myside

Никой не ти е виновен,че не четеш.След като откажеш дадена покана за игра се появява „блокирай тази игра“ след като я блокираш никога повече не ти се показват публикации от нея и покани за играта.Така че чети.

megatone
megatone

Сигурно ще е яко, новата екстра да покаже интимни моменти с бившата на настоящата :whist: