Противно на твърденията на Facebook, че е прекъснала достъпа на разработчиците до потребителските си данни през 2015 г., Wall Street Journal разкрива, че компанията е позволила на някои трети страни да запазят практиката си. Тези сделки, известни като „бели списъци“, позволяват на други компании да виждат списъци с приятели на потребителите, включително телефонния номер на лицето, както и показател, който измерва „близостта“ на потребителя с онлайн контактите им.

RBC Capital Markets и Nissan Motors са само някои от третите страни, посочени от неназования източник от Facebook пред WSJ.

От своя страна Facebook твърди, че само дава допълнителен достъп до компании от трети страни за подобряване на потребителското изживяване, тестване на нови функции и завършване на текущите функционални тестове. Тя също така потвърждава, че е споделяла информация за приятелите на потребителите след прекъсването за 2015 г., в продължение на седмици и месеци, въпреки предишните откази.

Дейвид Владек, директор на Бюрото за защита на потребителите на Федералната търговска комисия (2009 – 2013 г.) и в момента професор в Джорджтаун, посочва пред WSJ, че такива сделки биха нарушили договорката на компанията с Федералната търговска комисия. Тя изисква Facebook да получи разрешение за споделяне на информация извън това, което потребителите определят като публично на сайта.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
4 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
пупуКонСлавянски гьовечМeтоди ДамяноfПенчо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Цецко
Цецко

Нищо ново под слънцето .

Azhen
Azhen

Абе каква новина , това сигурно и първокласниците го знаят.

Salif Mehmed
Salif Mehmed

Знаех си 😀😂😁

Дебора Яката
Дебора Яката

Брей има нещо Българско в ФакЮбука

Пенчо
Пенчо

Добро утро как спахте

Мeтоди Дамяноf
Мeтоди Дамяноf

Защото все вярвате на гейсащ и българските национални предатели, които само хвалят евроатлантическите хомосексуални ценности. В гейсащ всичко се продава! В гейсащ няма никакви ценности! В гейсащ не знаят какво е семейството, което е заложено в България като водещ фактор! гейсащ е аморална и терористична държава!

Кон
Кон

Плюеш ги ама живеят по-добре от нас българите.. Аз като общак взимам повече пари в Сащ от колкото хирург в БГ.. Истината болиииии.

Славянски гьовеч
Славянски гьовеч

Не е вярно, средностстистическия американец и европеец живеят далеч по-бедно от един руснак! В Русия няма дрога, педерастия, а държавата ти гарантира основното – покрив над главата, храна, медицина, образование. Да, вярно, няма дрога, но има необходимото. Русия е велика страна, велика! За разлика от вас, поробените от Нато Българи!!!

Кон
Кон

Кво по-бедно бе брато.. тук 95% от колите са нови.. пътищата са им пътища. законите им закони. Няма подкупи п*тки майни. Кде ще ми сравняваш с БГ или Русия (дет се бият като кучета за щяло и нещяло).. нищо лично към тях де ама.. как да кажеш на черното бяло.

пупу
пупу

Фейсбук са корпорация за печалба и ако може, не данните а ще ни продадат органите за да са добре акционерите и.
А за Русия по-голяма лъжа отдавна не бях чувал – хубаво е човек да отиде и да види наркоманията, пиянството, СПИН-а там.