fbpx
-4.2 C
София

Facebook променя дизайна на „Like“ и „Share“

Най-четени

Социалната мрежа Facebook обновява дизайна на бутоните Like и Share, използвани в други сайтове. Съобщението за измененията се появи на 7 ноември в официалния блог на разработчиците на ресурса.

Основният фон на Like става тъмно син (вместо използвания досега светло син), а ръката с вдигнат палец се заменя от логото на Facebook. Палецът вече ще се показва само в квадратния „прозорец“ над бутона, в който се изобразява общият брой „харесвания“, събрани към дадена публикация. Подобни промени ще засегнат и бутона Share, чрез който може да се сподели линк към съдържанието в лично съобщение или в група.

Както се уточнява в съобщението, въвеждането на новия дизайн ще става постепенно в продължение на няколко седмици. При това, бутоните на сайтове, използващи по-стари версии на Like и Share, ще се обновят автоматично.

Facebook представи за първи път бутона Like през 2009 година. Възможността за вграждането му в други ресурси се появи през 2010 година. Оттогава дизайнът на Like не е променян нито веднъж. По данни на социалната мрежа, двата бутона се използват в повече от седем милиона сайта. Всеки ден потребителите виждат Like и Share общо около 22 милиарда пъти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
danchobg
danchobg
8 години

Б и Г.

YnS
YnS
8 години

Стига простотии, пич!

XIIID
XIIID
8 години

Анкета: Как приемате тези промени?

А: Ауу страхотно, харесва това.
Б: Мразя промени и мрънкам про всеки повод.
В: Боли ме оная работа.
Г: Аз съм уеб-разработчик и сега си скубя косите.

(плешивите разработчици, които ги боли оная работа, може да не гласуват)

Нови ревюта

Подобни новини