Facebook проявява интерес към блокчейн технологията

0
233
На фона на заглъхващия скандал с Cambridge Analytica, Facebook анонсира размествания по върховете и сформирането на звено, което ще се занимава с приложението на блокчейн технологията.

„Скандалът“ с Cambridge Analytica, при който стана ясно, че данните на милиони потребители на Facebook станаха достояние на една компания, май остана такъв само на хартия. Призиви за оставка на Марк Зукърбърг, смехотворна кампания за напускане на Facebook, организирана в същата социална мрежа, разкритието, че британската компания съвсем не е единствената, експлоатираща по подобен начин политиките на Facebook. Всичко това вече е назад сякаш. Все пак във Facebook обявиха промени на върха. Е, разбира се не на самия връх – Марк Зукърбърг и Шерил Сандбърг запазват своите постове и роли.

Промените засягат Крис Кокс, дългогодишен служител на социалната мрежа и приближен на Зукърбърг. Той става отговорник за основното приложение на Facebook, на Instagram, WhatsApp и Messenger. Следващата промяна тук е реорганизация на инженерните екипи на компанията, които биват групирани в три основни звена, предава Re:code. Тук се появява и специализирана група, която ще разглежда специално възможните приложения на блокчейн технологията.

Дейвид Маркъс, отговарял в последните четири години за Messanger ще е ръководител на въпросната блокчейн група. На поста му като шеф на месинджъра го наследява Стан Чудновски, обяви самият Маркъс в блога си. Маркъс е бивш президент на PayPal, основател на Zong, който бива придобит от PayPal и член на борда на директорите на Coinbase. Хавиер Оливън пък ще е отговорник за сигурността и рекламата, ръководейки звено „Услуги, свързани с главния продукт“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за