Facebook пускат мобилна версия на Graph Search

1
70

Facebook са почти готови с мобилната версия на Graph Search – интелигентната им търсачка, която все още, за съжаление, работи само на английски. Новината бе съобщена от самия Марк Зукърбърг малко повече от година след представянето на уеб версията на услугата, която позволява на потребителите да търсят хора, места, снимки и интереси в социалната мрежа.

Зукърбърг не успя да даде точна дата на пускането на новата версия на Graph Search, но изрази вярата си, че това ще бъде голяма стъпка за компанията му. „По-голямата част от потреблението на Facebook се случва в мобилното пространство, така че очакваме ангажираността на потребителите с Graph Search да нарасне значително след това.“

Търсачката наистина е доста мощна, тъй като може да открие нещо затрупано от съдържание през годините. Разбира се, за да използват целия й капацитет, потребителите първо трябва да усвоят някои техники за боравене с нея, които биха били предизвикателство за по-обикновените потребители.

Така или иначе, Graph Search се смята за една от основните услуги на Facebook, нареждаща се до Потока с обновления или Дневник. Забавянето на мобилната й версия, в този смисъл, е нежелано, но и неизбежно: услугата трябва да може да се справя с над един трилион връзки и толкова обновления на статуси – нещо, което е отнело на екипа на Facebook няколко години.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари