Facebook пускат приложението Poke

0
22

Миналата седмица предадохме сведения на западните медии, че Facebook планират да пуснат ново самостоятелно мобилно приложение подобно на Snapchat. Оказа се, че слуховете са били верни. Приложението ще се нарича Poke и ще е съвместимо със смартфона на Apple – iPhone.

Създаването на Poke отнело на продуктовия директор Блейк Рос и екипа му само около 12 дни. Приложението ще е точно това, което очаквахме – самостоятелна услуга различна от мобилната версия на Facebook, която ще позволява на потребителите да си изпращат кратки съобщения. Съобщенията ще се запазват и на двата телефона само за ограничен период от време.

Името на приложението идва от опцията „Сръчкай“, която мнозина от нас навярно са ползвали. Идеята на новата услуга е подобна, само че вместо просто да ги сръчкаме, ние ще можем да напомняме на приятелите ни за себе си, изпращайки им кратко съобщение. Към съобщението ще може да се прикачи снимка или видео, а самото то ще може да бъде пратено до няколко потребителя. Всяко съобщение ще се запазва до изтичането на определен интервал, като наличните интервали са: 1, 3, 5 или 10 секунди.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари