След като дълги години очилата за добавена реалност бяха само част от света на филмите, появата на Google Glass даде повод да се заговори за старта на истинска революция. Самата технология получи през годините развитие посредством смартфоните и таблетите, като тя се използва с успех за развлечение, в бизнеса и обслужващата индустрия. Въпреки това обаче, подобно на виртуалната реалност, друга технология, чиято очаквахме с години да се реализира, добавената реалност си остава все още по-скоро нишова технология. Това не спира една компания да я подкрепя.

По време на Connect, Facebook обяви, че са влезли в партньорство с Luxottica, производителя на известните очила Ray-Ban, за производството на смарт очила, които ще се появят през 2021. „След като прекарахме известно време с техния екип и посетихме фабриките им, аз вече знаех, че те са точния партньор за нас, които ще ни помогнат да поднесем заедно най-добрата технология, съчетана с най-добрите очила“, сподели по време на лайвстрийм на Facebook Connect основателят и изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг.

Двете компании влязоха в преговори за дългогодишно сътрудничество още през миналата година, припомнят от CNBC. „Все още не мога да разкрия пълните детайли около продукта, но те наистина представляват следващата стъпка по пътя на очилата с допълнена реалност. И изглеждат доста красиви също така“, допълва Зукърбърг.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари