Според информация на Би Би Си, така дълго очакваната криптовалута на Facebook ще се появи официално на бял свят през 2020. GlobalCoin, както бива наричана в момента от хората, които работят по нея, ще бъде тествана до края на годината преди да бъде пусната през следващата. „Проект Либра“, както е именуван цялостния проект по създаването на валутата, цели създаването на монета от типа на стейбълкойните, т.е. криптовалута, която ще е обвързана с официалните курсове на традиционните валути. Тя се разработва съвместно с банките, като целта е да представлява голбален начин за онлайн разплащане, като самите транзакции ще са със значително занижени такси от сега исканите.

Токенът на GlobalCoin ще е прикрепен към „кошница“ от фиат валути, в която влизат японската йена и американския долар, предава британската медия. Изданието предава, че в момента текат разговори между социалната мрежа и правителствени агенции и компании по отношение на регулаторната страна на пускането на GlobalCoin. Сред тях са Bank of England, трезора на САЩ, Western Union, няколко борси и компании за онлайн разплащане.

Би Би Си припомнят, че в последните месеци властите наблюдават внимателно действията на социалната мрежа и спазването на правилата за личните данни, като въпросът за планираната валута също е бил обсъден с Facebook.

„Facebook попадна под кръстосан огън в последните години, заради начина, по който боравят с личните данни на своите потребители, и регулаторите искат да следят отблизо пускането на монетата. По-рано този месец, американският сенат и банковия комитет написаха открито писмо до господин Зукърбърг с въпроси относно начина, по който ще функционира валутата, какви защити ще бъдат осигурени на потребителите и как ще бъде защитавана информацията“, припомня Би Би Си.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
12 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Петърчо
Петърчо

Би Би Си – BBC = Big Black Cock

ха-ха-ха
ха-ха-ха

И с какво ще е обезпечена тази „валута“? С личните данни на потребителите може би? 🙂 Или бунаците докато висят във фейса, браузърът им ще „копа“ и ще лапа ток, който те ще плащат от джоба си?

Петърчо
Петърчо

с на майкати халката

Крипто
Крипто

С каквото е обезпечен българския лев и американския долар… С нищо…

ха-ха-ха
ха-ха-ха

Американският долар е обезпечен с американската армия. Откаже ли някой да приема зелени хартийки – обявяват го за „враг на демокрацията“ и му изсипват няколко хиляди тона бомби и ракети. След което си назначават марионетно правителство, което да продава природните ресурси и труда на народа за долари. За пример – Садам Хюсеин през 2000-та година отказа да продава иракския петрол за долари и започна да приема само евро. Доларът се срина с 1/3 спрямо еврото за няколко дни и още не може да се оправи. А какво се случи с Ирак – всички видяхме. Обаче не е ясно – когато… Виж още »

Мисля
Мисля

Всичките „икономисти“ тук сте за двойки. Разбира се, че е обезпечен, просто това не е злато, но това не значи, че златото не е част от миска на формулата. Теорията, че валутите нямат никакво обезпечение граничи с параноидна шизофрения, ако тя беше вярна тези валути нямаше да издържат, защото хитоперинфлация или дефлация щеше да ги смачка за отрицателно време. Най-големият проблем на валутите в момента е, че се провежда кейсиянистка политика като се субсидират нисколихвени кредити на централните банки към останалите банки. Това позволява на правителствата по света да водят квазициалистическа кейсиянистка, а понякога дори и чисто социалистическа политика за… Виж още »

Не мислиш, само така ти се струва :)
Не мислиш, само така ти се струва :)

Ох, горкото! Натъпкало се с чуджи думички като пате с лайна! 😀 Интересно, как по соц. време, когато нямаше „заеми на централната банка към други банки“, защото банката беше само една, а българският лев беше обезпечен със злато, имахме и минимална заплата, и безплатно здравеопазване, и безплатно образование, и пенсионна възраст с 12 години по-ниска за жените и с 9 години, за мъжете? А инфлация нямаше. Като си купиш жилище, лихвата беше фиксирана – 0.5% (ПОЛОВИН ПРОЦЕНТ) годишно за целия период на заема – от 20 до 30 години! Истината е съвсем друга. А именно – чифутите, които печатат зелените… Виж още »

hdh
hdh

за какво ще се използва тази ‘валута’, че не разбрах?!

Дйддодо
Дйддодо

Статуквото пак ще печели милиони, милиарди и трилиони, с измислени валути без да работи, докато балъците ще опъват по 12 часа дневно за жълти стотинки!

Тахтун
Тахтун

Кой за каквото е учил!

Ало
Ало

Не е така!

Мисля
Мисля

Никой не те е спрял да бъдеш креативен, амбициозен и работещ и да направиш и ти нещо. Но, не, ти искаш наготово, социалистическата фабриа да те храни, а ти да вършиш монотонна и повтаряща се работа. Е, няма да стане, в новите условия успяват свободомислещите, креативните и свободните хора по дух и разбирания. Това се нарича предприемчивост, това направи Зук. Той не е ходил по дискотеки, не е излизал много, не е пил, стоял си е там в стаичката, изолиран и е писал код, дни, седмици, месеци. Направи жертва, намери инвеститори, конкурирай се, никой не те спира. Не живеем в… Виж още »

Не мислиш, само така ти се струва :)
Не мислиш, само така ти се струва :)

Ха-ха-ха 🙂 Ти беден евреин виждал ли си? В действителност нещата са ма-а-а-алко по-различни. Чифутчето е наело няколко индийски програмисти за по $500 на месец да му напишат платформата. Докато в това време той е пил, купонясвал по дискотеките и е чукал шикси. След като са се намерили достатъчно малоумници да му се вържат, машината се е завъртяла – пари от реклами и най-вече – от продажби на лични данни на правителствените агенции, с парите – още наети хора да му работят за една заплата, от там – още повече потребители, още по-големи печалби… Освен това, има и една друга… Виж още »

Ало
Ало

Това дали си успешен или не зависи от теб, в система с пазарна икономика и демокрация, индивидте носят отговорност за собствените си действия и бездействия. Ако си решил да обвиняваш другите, си обречен цял живот да не разбереш защо си неуспешен – погледни се в огледалото.

до Ало
до Ало

В западния свят и особено в JewSA, където съществува илюзия за демокрация и пазарна икономика, има точно два начина да успееш да забогатееш: трябва да си или чифут, или педераст. А евреин се ражда, не се става. Така че си прави сметките навреме… и инвестирай в „благ вазелин“ в големи разфасовки 🙂 За информация – в най-„свободната“ и най-„демократична“ държава с „пазарна икономика“ – JewSA, ако не си евреин, дори собствен стоматологичен кабинет не можеш да си отвориш. Можеш да се дипломираш като стоматолог (струва около $120 000), можеш да си изключителен професионалист, но цял живот трябва да наемаш кабинет… Виж още »

Путин ще бъде ритан по площадите от руснаците
Путин ще бъде ритан по площадите от руснаците

Затова ли има толкова успешни хора там като %-но съотношение? Теориите за хомосексуалистите и евреите помагат на хора, които отказват да приемат отговорност за живота си. Ако трябва да приемат отговорност трябва да кажат, че просто нямат качествата и мотивацията, а те не искат това. Това е проблема на увредените от комунизма марксистки мозъци и тези на техните деца. Едно време държавата формираше индивида да изпълнява безропотно като в армия, сега децата и внуците на тези говедота трябва да изграждат държавите и обществата отдолу-нагоре и понеже са в шок си търсят новия тоталитарен месия. В прочем вие параноиците сте много… Виж още »

тор
тор

ща плащат за лакове….. интересно колко ще лращат за тая лайка…