Facebook пусна официално своята настолна програма за Windows

1
400

Най-голямата социална мрежа Facebook пусна официално своята програма Messenger for Windows. Тя е предназначена да улесни потребителите с настолни компютри. Хората вече могат да използват някои от основните функции на Facebook без да отварят браузъра си, предаде Tech Crunch.

Чрез настолния клиент ще можете да чатите с приятелите си от социалната мрежа по същия удобен начин, който предлагат други популярни комуникатори от сорта на Skype и ICQ. След инсталацията програмата ще се стартира автоматично заедно с включването на Windows. Тя ще бъде представена чрез специална икона в областта за уведомяване към лентата на задачите. Ако сте стартирали Messenger for Windows ще научавате незабавно за новите съобщения, молбите за приятелство и другите уведомления от Facebook.

Програмата включва и отделен модул за автоматично обновяване при излизане на нова версия, който също ще се стартира сам при всяко пускане на операционната система.

Оторизацията за влизане в акаунта става чрез браузъра. При първото стартиране на програмата ще видите бутон за вход във Facebook и ако го натиснете социалната мрежа ще се отвори в браузъра по подразбиране. След това настолният клиент автоматично ще вземе оторизация от браузъра. В самата програма няма да ви се наложи да пишете име и парола.

Комуникаторът е все още в тестов период и от Facebook предупреждават, че са възможни прекъсвания в работата му по всяко време. Към момента той е достъпен за потребителите на Windows 7. Все още няма добавена функционалност за чат с група хора или чрез видеовръзка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари