Facebook разкри за нов теч на данни, станал чрез групи в социалната мрежа

0
249

Facebook разкри за нов инцидент, при който около 100 разработчици на приложения са получили непозволен достъп до потребителска информация. Това е станало възможно през определени групи в социалната мрежа. Засегнатата информация включва най-вече профилни снимки и имена.

Разработчиците, чрез които е отворен достъпа до информацията, притежават основно приложения за стрийминг на видео и за управление на социалните мрежи.

Продуктите им са помагали на администратори на групи да комуникират по-ефективно с голям брой хора

През април, 2018 година, FB направи някои промени в Интерфейса за програмиране на приложения (API) към групите. Достъпът на приложения, които са интегрирани с група, бе ограничен до име на групата, брой на членовете и съдържанието на публикациите.

Потребителите трябваше изрично да дадат съгласие за достъп до останалата тяхна информация.

В един момент обаче се оказва, че разработчиците на някои приложения са продължили да имат старото ниво на достъп за по-дълго време.

Компанията не отбелязва колко души са засегнати и дали има друга изтекла информация, освен имената и снимките на потребителите. Има уверение, че непозволеният достъп вече е ограничен и, че няма данни за злоупотреба.

Ще призоват разработчиците да изтрият информацията, която може да се е запазила при тях. В последствие ще бъдат извършени одити, за да се потвърди, че това е направено.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари