Facebook разработва смарт часовник, който може да представи следващата година

7
354

Facebook разработва интелигентен часовник като част от текущата си хардуерна експанзия, както става ясно от нов доклад на The Information. Това, което знаем за устройството отсега, е че то ще бъде смарт-часовник, базиран на Android, въпреки че в доклада не се казва дали Facebook възнамерява устройството да работи с Wear OS на Google. Също така става ясно, че Facebook работи върху изграждането на собствена операционна система за хардуерни устройства и че бъдещите интеграции на носими устройства може да стартират със собствен софтуер на компанията, вместо да разчита на масово наложения на пазара.

Интелигентният часовник ще има функции за съобщения, здраве и фитнес, се казва в доклада и ще се присъедини към шлема за виртуална реалност Oculus на Facebook и устройствата за видео чат като Portal като част от нарастващата хардуерна екосистема на социалната мрежа. Facebook работи и върху маркови очила Ray-Bam, които ще излязат по-късно тази година, а и по отделна инициатива за разширена реалност, известна като Project Aria, която е част от по-широките амбиции на компанията в сферата на AR, по които работи от известно време. Facebook на този етап отказва да коментира планирани проекти за интелигентни часовници.

Хардуерните амбиции на гиганта в социални мрежи не са тайна. Компанията има над 6000 служители, работещи по различни проекти за разширена и виртуална реалност и като част от съществуващите хардуерни подразделения като Oculus и Portal, както и експериментални инициативи в рамките на нейното подразделение Facebook Reality Labs, съобщи Bloomberg миналия месец. И въпреки че Facebook в миналото не е проявявала силен интерес към устройствата за здраве и фитнес, компанията наистина има опит в носимите устройства със своите слушалки Oculus и предстоящите интелигентни очила.

Facebook също така придоби стартъпът за невронни интерфейси CTRL-Labs през 2019 г. CTRL-Labs се специализира в изграждането на безжични механизми за въвеждане, включително устройства, които могат да предават електрически сигнали от мозъка към изчислителни устройства, без да са необходими традиционни сензорни екрани или физически бутони. Интелектуалната собственост и текущите изследвания на стартиращото предприятие могат да бъдат използвани от всички хардуерни инициативи за носими устройства на Facebook в бъдеще – включително интелигентен часовник, интелигентни очила или бъдещи слушалки Oculus.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари