Facebook расте с 300 хиляди публикации в минута

0
22

Базираната в канадския град Ванкувър агенция Popcorn е направила анализ на активността в най-голямата социална мрежа Facebook и е установила, че на всеки час там се обновяват 17 милиона статуса. Данните са публикувани в блога на Popcorn и са цитирани от Digital Trends.

Установено е още, че новите статуси се увеличават с 300 хиляди броя в минута. В основата на голямата активност стои популярността на смартфоните, които позволяват на милиони хора да пишат в социалните мрежи без нужда от компютър. За много потребители е обичаен навик проверката на Facebook чрез телефона преди лягане и веднага след събуждане.

Потребителите на най-популярната социална мрежа вече гонят един милиард и логично се увеличават и обемите от информация, които поема базата с данни на сайта. В сървърите на Facebook се качват по 140 хиляди снимки на всеки 60 секунди, а услугата преди време беше обявена за най-големия хостинг на изображения в света. Аудиторията на социалната услуга вече генерира безпрецедентни обеми от съдържание, за да захранва социалните нужди на събеседниците си.

Но нека да погледнем как стоят нещата при някои от конкурентите. В микроблогинг платформата Twitter се публикуват 120 хиляди съобщения всяка минута. По отношение на качваните снимки Twitter е много по-назад от Facebook. Благодарение на външни услуги потребителите на микроблогинг сайта успяват да генерират нови картинки, които са около 3 500 в минута. Това е 40 пъти по-малко от обемите, които поема най-голямата социална мрежа. Важно е да се отбележи, че голяма част от публикуваната в Twitter информация е съставена от автоматично генериран спам.

Локационната услуга FourSquare, която е сравнително непозната в България, съхранява по две хиляди обновления на местоположения всяка минута. В популярната блогинг платформа Tumblr се качват по хиляда нови публикации на всеки 60 секунди. За същото време се препубликуват по още 300 от материалите. В най-големия видеопортал YouTube пък се качва видео с обща продължителност 48 часа на всяка минута.

Популярността на всевъзможните мобилни устройства, които предлагат лесен и евтин достъп до световната мрежа ще запази темповете си на растеж и занапред, тъй че обемите от информация, които захранват големите сайтове ще продължат да се увеличават с големи темпове.

Последните промени във Facebook ще увеличат допълнително публикациите, тъй като вече е много по-лесно да се вкарва автоматично генерирана информация от външни източници. Така на потребителските стени ще се появяват данни за това какво слушат чрез любимата си музикална услуга, какво четат и т.н.

За да получите допълнителна информация можете да разгледате информационната графика на Popcorn, която се намира в тази връзка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари