fbpx
1.4 C
София

Facebook са изхарчили 960 хил. долари за лобизъм през второто тримесечие на годината

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Най-голямата в света социална мрежа Фейсбук е отделила за лобирането на своите интереси пред Конгреса на САЩ през втората четвърт на годината 960 хил. долара, свидетелстват документи представени на сайта на Палатата на представителите на Конгреса.

Това е най-голямата сума,която харчат Facebook за едно тримесечие за лобизъм. Сумата е двойно по-голяма, отколкото парите заделени от технологичният гигант Apple, които са изхарчили за същата цел 470 хил. долара.

Сред въпросите по които от Фейсбук са заявявали своите интереси са били защитата на конфиденциалността на данните на своите потребители, и по точно на непълнолетните. Други теми са били информационната безопасност и защита на потребителите на мрежата от работодатели забраняващи достъп до акаунтите на своите работници.

Представители на Фейсбук са обсъждали с конгресмените въпросите за онлайн-рекламата, енергоефективността на работа на социалната мрежа, защитата на интелектуалната собственост и проблеми на интернет-индустрията.

Компанията показва сериозно увеличение на средствата, които заделя за защита на своите интереси, като за 2011г., тази сума се е равнявала на 1.35 млн. долара.

Въпросната сума, която отделят от Фейсбук за второто тримесечие на годината обаче е четири пъти по-малка от тази, която са отделили от Google за същия период на годината. Интернет-гиганта е похарчил 3.92 млн. долара за тази цел, като е увеличил разходите си за лобиране с цели 90% сравнено със същия период от миналата година.

Сред другите известни фирми, които са изхарчили значителни средства за второто тримесечие на 2012г. за лобизъм са: Hewlett-Packard (2.12 млн. долара), Microsoft (2 млн. долара), Oracle (1.47 млн. долара) и IBM (1 милион долара).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини