Facebook си мисли, че всички месеци имат само по 30 дни

1
32

Потребители на информационния портал Gizmodo са забелязали странен бъг в системата на най-популярната социална мрежа Facebook. Те са установили, че ако си роден на 31-во число няма начин да отбележиш това в своята рождена дата, тъй като система смята, че всички месеци имат само по 30 дена. Проблемът е бил потвърден тестово и от служители на Gizmodo.

Вероятно този бъг не съществува отдавна, защото нещо подобно няма как да остане незабелязано за дълго.

Месеците януари, март, май, юли, август, октомври и декември трябва да имат по 31 дена. Вероятно се касае за софтуерен бъг, който вече не е наличен, тъй като е бил отстранен от инженерите на Facebook.

Ако сте сред хората, които са родени в последния ден на един от горепосочените месеци може би няма да е зле да погледнете дали датата ви на раждане все още е вярна.

Като доказателство за съществуването на проблема в Gizmodo е приложена и снимка на екрана, която показва, че при избор на месец август 1971 година няма опция за избор на число за дата, по-голямо от 30.

Поради голямата популярност на Facebook и обхвата на социалната мрежа по света, някои потребители започнаха да се съмняват шеговито дали грешката не е в официалния календар, който използваме.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари