Facebook сканира качените снимки от потребителите

0
26
Facebook, както и Microsoft и Google, индексира качените от потребителите снимки с цел откриване на откровени снимки на деца, съобщава изданието Business Insider, позовавайки се на представител на компанията.

Снимките се сканират още по време на качването им във Facebook или Instagram с помощта на специални алгоритми на Microsoft.

„Ние използваме технологията PhotoDNA, за да проверим всяка снимка, която се качва на нашите сайтове. Ако изображението бъде идентифицирано като недопустимо и съдържа сцени на насилие над деца, то се премахва, акаунтът се блокира, а информацията за това се изпраща в Националния център за изчезнали деца и борба с детската експлоатация“, заяви пред изданието представител на Facebook.

Според условията за ползване на услугата, Facebook забранява категорично публикуването на порнографски и други материали с откровено сексуално съдържание с участието на малолетни и непълнолетни лица и ограничава показването на голи тела.

Въпреки това, юристи са обезпокоени от възможността доставчици на интернет-услуги да сканират писма и изображения в облачните услуги и потенциалните злоупотреби, свързани с нарушаване правата на потребителите и публикуване на лична информация.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за