Facebook възстанови рекламите на сенатор Елизабет Уорън, призовавайки за подкрепа на хората в нейната мисия да разбие технологичните гиганти, след като се сблъска с негативна реакция за това, че ги свали. Социалната мрежа изглежда е отстъпила, след като авторитетното списание Politico докладва за снемането.

Преди няколко дни сенаторката обвини Facebook, Google и Amazon, че използва огромните си ресурси, за да прекършат конкуренцията и да наклонят везните в своя полза, използвайки личната информация на хората. Тя изложи предложения, предназначени да противодействат на тяхното влияние, включително да нулират технологични сливания като това между Facebook и Instagram.

Една от рекламите на Уорън е видеоклип, който насочва потребителите към петиция на уебсайта на кампанията ѝ и моли избирателите да подкрепят плана ѝ. Други съдържат изображения и текст със същото съобщение. В един Twitter пост, сенаторката каза, че събитието показва колко власт притежава Facebook.

Компанията обаче заяви пред Politico, че е изтеглила рекламите, защото са нарушили политиката ѝ срещу използването на корпоративното лого. Когато премахна три от рекламите на сенаторката – защото повече от дузина очевидно не бяха засегнати – тя ги замени с послание, в което се казва: „Тази реклама е свалена, защото е в противоречие с рекламните правила на Facebook.“ Говорителят на гиганта обясни, че социалната мрежа вече ги е възстановила „в интерес на позволените дебати“.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Бахтиboot Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
boot
boot

Жива да не бях, сестрооо… Уж против социалните мрежи, ама ги ползва (от което те печелят солидно).

Бахти
Бахти

Какво да очакваш от реднеци освен еФтин PR?!