fbpx
16.2 C
София

Facebook срещу Съединените щати

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Официалната статистика, която е налична в сайта на Facebook разкрива някои статистически подробности, като например факта, че потребителите са над 400 милиона, но като цяло информацията е постничка. Можете да видите официалните данни за Facebook в техния пресцентър. Там пише, че около 70% от потребителите на социалната мрежа са извън Съединените щати, но с това се изчерпват статистическите подробности за тази страна. Мохамед Салем се е опитал да изготви по-подробна картина, която да илюстрира някои интересни детайли. В графичен вид се сравняват американците в реалния живот и тези в социалната мрежа.

Един от аспектите на изследването включва сравнение между расата на хората, които използват Facebook и на тези, които живеят в САЩ. Оказва се, че количеството на белите във Facebook е с 10% по-малко от това в САЩ. За сметка на това чернокожите в социалната мрежа са с 4% повече, латиноамериканците са с около 3% по-малко, а японците с 5% повече, отколкото в САЩ.

По-отношение на възрастта нещата във Facebook и САЩ се различават много. Най-голямата възрастова група в интернет сайта е тази на 18 до 25 годишните. Тя съставлява почти една трета от всички потребители. В реалността обаче най-голяма е групата е на децата до 14 години.

Статистиката за цялото население на САЩ показва, че броят на мъжете и жените е почти равен, с лек превес на жените, но във Facebook разликите са по-големи. Там жените са с 5% повече.

Най-много са потребителите на социалната мрежа в Ню Йорк. Сред осемте милиона жители има повече от 3 милиона ползватели на Facebook.

Още подробности вижте на таблиците долу:


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини