Facebook стартира безплатен курс за желаещите да създават AR и VR

2
343

Facebook представи своя онлайн курс Spark AR Curriculum, който се състои от три части и дава възможност на потребителите да изучат технологията за допълнена реалност с помощта на платформата Spark AR.

Обучението е насочено към създатели на съдържание, които имат желание да се развиват на това поприще. Цялото обучение е разделено на различни курсове, като първият наличен в учебната програма Spark AR е Spark AR Foundations. В него чрез видео инструкции може да се научат основите на AR дизайна и първите стъпки в създаване и публикуване на подобни ефекти във Facebook и Instagram. Ето кои са трите части на курса:

Първа част: въведение в допълнената реалност

В тази част се изучават основните принципи на AR-дизайна, различните видове технологии за разширена реалност (XR) и начините за използване на AR в създаването на съдържание за мобилни устройства.

Втора част: Как се създава допълнена реалност с помощта на Spark AR Studio

Във втората част на курса слушателите ще разберат как могат да се създават ефекти с допълнена реалност, включително и сложните, включващи анимация, музика и звук.

Трета част: управление на AR ефектите

В тази последна част ще бъде показано как се осъществява вмъкването на AR ефектите във Facebook и Instagram, както и използването на Spark AR Insights за мониторинг и управление на ефектите с допълнена реалност в социалните мрежи.

 

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари