Facebook стартира собствената система за електронни разплащания Facebook Pay

0
300

Facebook Pay дава възможност за извършване на парични преводи, както и да се извършват покупки, като за тези дейности няма такси. За осъществяване на преводите могат да се използват всички платформи на социалната мрежа, включително Instagram, WhatsApp и Messenger. Информацията от транзакциите ще се използва за рекламни цели.

Facebook Pay е аналог на Venmo, Google Wallet и Apple Pay. Потребителят може директно да прехвърля парични средства от своята банкова сметка или кредитна карта. Facebook Pay е съвместим с търговската площадка Facebook Marketplace. Новата онлайн услуга не взема такси и комисионни и не съхранява парични средства на своя онлайн сметка.

Facebook Messenger си има услугата Payments, с помощта на която могат да се прехвърлят средства от банковите сметки, но тя не поддържа някои кредитни карти. При Facebook Pay този недостатък е отстранен и новата услуга работи с Visa и Mastercard, както и с PayPal.

Facebook Pay вече работи в средата на Facebook и Facebook Messenger за потребителите от САЩ, а след няколко дни ще се появи и в приложенията Instagram и WhatsApp. Услугата може да се ползва и без Facebook акаунт – достатъчно е потребителят да се логне в някое от тези приложения.

Business Insider предупреждава, че Facebook Pay ще съхранява историята на извършените плащания, но тя няма да се вижда без съгласието на потребителя. Данните за кредитните карти са криптирани. Компанията не крие, че тези данни ще бъдат използвани за рекламни цели.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за