Facebook строи цяло селище за своите работници и служители

2
81

Докато всички говорят по темата, че социалните мрежи ще влошат качеството на реалното общуване, Facebook го подобрява. В плановете на компанията влиза изграждането на 1500 домове точно срещу централата си в Силициевата долина.

Марк Зукърбърг обясни подобна идея с факта, че регионалното правителство се е провалило с подобряването на инфраструктурата за сметка на инвестициите, които не са малко, а сега в Силициевата долина започна истинската жилищна криза. Пътуването до работата за много служители е загуба на много часове и излиза твърде скъпо.

„Нашата цел е да създадем комплексно, мултифункционално селище, което ще осигури така нужните за живот жилища, транзитни решения и офис помещения“ — разказва за плановете на компанията вицепрезидентът на Facebook Джон Тенанс.

Според основателя на Facebook, такива мерки са просто необходими, тъй като наемите в Силициевата долина са прекалено високи. Компанията вече представи в общинския съвет плана за изграждане на новия квартал и съдейки по проекта, в района ще има не само къщи, но и магазини и други места, необходими за ежедневието.

В това време, Кирстен Кийт, кметът на града Менло Парк приветства инициативата на Facebook и отбеляза, че за региона е характерен бурният ръст на работните места от 2010 година (640 000), но той все така не може да осигури достатъчно на брой жилищни апартаменти и къщи: „Надявам се, че ще дойдат повече високотехнологични компании с програми за достъпни жилища“.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз ве аз
Аз ве аз

„Докато всички говорят по темата, че социалните мрежи ще влошат качеството на реалното общуване, Facebook го подобрява.“

lel

Светльо
Светльо

Ми това по същество си е секта, но под друга форма.