Facebook съобщава за огромен ръст в трафика поради коронавируса

1
275

Най-популярната социална мрежа в света, Facebook, е изправена пред предизвикателството да издържи на силно повишилия се трафик в последните две седмици, тъй като хората по света я използват повече от всякога, за да поддържат връзка с приятели и семейство по време на пандемията COVID-19.

Досега социалната мрежа успява да устои на извънредното натоварване, но намали качеството на видео стрийминга за потребителите си в Европа, с което да помогне за смекчаването на ефекта от скока на използването на интернет върху телекомуникационните мрежи на стария континент. Същевременно компанията изпрати във временен отпуск голяма част от своите модератори, които отговарят за проверката на съдържанието.

Всеки, който маркира публикация като нарушаваща правилата и политиките на Facebook по едни или други причини, ще види съобщение, че екипът в момента работи под повишено натоварване и че е редно съдържанието да бъде докладвано само ако явно изглежда като значително нарушение на условията за ползване на Facebook.

„Ръстът на използване на интернет покрай епидемията COVID-19 е безпрецедентен в цялата индустрия и ние вече изпитваме някои затруднения да поддържаме стабилността на Facebook“, заяви в изявление вицепрезидентът по анализите на компанията Алекс Шулц и неговият колега Джей Парейк.

В страните, засегнати най-силно от коронавируса, като Италия, текстовите съобщения са се увеличили до 50%, а гласовите и видео разговорите са скочили над два пъти.

Алтернативи на Facebook

Ако търсите алтернатива на Facebook за поддържане на връзка с близки, има много възможности. WhatsApp, също собственост на Facebook, е особено добър заместител на Facebook Messenger, тъй като ви позволява да извършвате видео разговори безплатно и лесно поддържате връзка с големи групи в споделени текстови чатове.

Използването на платформи за видео конферентна връзка също е добра алтернатива, като една такава е Zoom. Обикновено този тип платформи не са предназначени за текстови чатове, но ви позволяват да извършвате видео разговори с до 99 други събеседници безплатно. Обажданията са ограничени до 40 минути продължителност, освен ако домакинът на разговора не използва платен абонамент за платформата, но често 40 минути са напълно достатъчни за провеждането на важен бизнес или учебен разговор, а ако все пак събитието е по-дълго, може да бъде разделено на няколко части (модули).

Друга алтернатива, която от технологичните портали препоръчват е Skype – откакто платформата беше придобита от Microsoft, представлява чудесен избор както за текстови чатове, така и за видео разговори с един или множество участници. Приложението е лесно за използване, след като претърпя цялостно препроектиране миналата година, което опрости интерфейса му, а разговорите към други потребители на Skype са напълно безплатни.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Алтернатива на приложено, свързано с Facebook, е приложение… свързано с Facebook. Голяма алтернатива, няма що. А има толкова много други освен Facebook, Google и Microsoft…