Facebook с нов инструмент насочен към бизнесите и рекламата в мрежата

0
23

Социалната мрежа Facebook пусна конверсионен инструмент насочен към бизнесите, които имат договорни отношения с компанията. Той измерва възвращаемостта на инвестицията за реклама, която са направили в социалната мрежа.

Посредством него, компаниите ще могат да проследяват показателите на своите инвестиции в рекламирането на бизнесите си в социалната мрежа и да вижда броят на регистрациите и транзакциите, които са били осъществени от сайта.

„Конверсионното измерване и оптимизация може да се ползва за всички реклами в социалната мрежа и спонсорираните истории, а така също и с всяка от наличните възможности за осъществяването на таргетирана реклама“, съобщават от Facebook в своя блог.

Социалната мрежа също така е комбинирала цената за 1000 импресии (cost-per-thousand impressions, CPM) с конверсионно-измервателния инструмент, така че бизнесите да могат да рекламират стоки и услуги на тези хора, които е най-вероятно да направят покупка.

Конверсионното измерване е достъпно чрез инструмента Power Editor, мениджъра на реклами (ads manager) и API партньорите на Facebook.

Повече тук.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари