Facebook тества вграждането на Messenger обратно в главното си приложение

5
1372

Помните ли, че преди Messenger беше част от Facebook приложението? Facebook търси начини да възвърне старото време и да интегрира чатовете обратно в традиционната апликация, вместо да кара потребителите да ги сменят непрекъснато. След неочаквани открития в кода на софтуера компанията официално призна, че тества пращането на лични съобщения в границите на приложението.

Кодът е открит от Джейн Манчун Уонг (известна с разкриването и на други интересни функции, излизали по-късно в различни приложения). С него Facebook получава пълна промяна на интерфейса и пряк път към Messenger. Но вместо той да води към приложението, пътят отваря специална страница с достъп до всички чатове. Уонг подчертава, че Facebook приложението не притежава повечето специални функции на Messenger като пращане на реакции, провеждане на разговори и дори качване на снимки. Отговорът на компанията е, че тя няма да премахва Messenger като приложение с повече опции, дори ако тестовете станат публични.

Промяната може би е свързана със слуховете, че Facebook желае да обедини платформите за пращане на съобщения на Messenger, Instagram и WhatsApp в едно приложение. В изявление пред New York Times, представител на социалната мрежа сподели, че тя работи „за да доставим най-качествените преживявания. А хората искат изпращането на съобщения да е бързо, просто, надеждно и сигурно. Ние търсим начини да направим чат продуктите ни по-защитени, за да можете потребителите да се свързват с приятелите и семейството си по-лесно…

Преди 2014-та година Messenger беше вградена функция във Facebook апликацията, но беше отделена в собствено приложение. Тогава компанията сподели, че така пращането и получаването на съобщението ставало по-бързо. Сегашният ход е наистина неочакван и Facebook не съобщава причината за тази внезапна промяна. Освен потвърждението, че действително се провеждат тестове, компанията не сподели нищо друго.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
zmii4eSatoshi NakamotoTrialОня Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Оня
Оня

Хайде на хорото. Едно на пред две на зад…
За мен най-удобен е Lite вариантът, както и за милиони други. Всъщност Lite набра такава популярност, че застига по брой инсталирания основното приложение. Причината естествено е ясна и тя не е само една.
Първо не яде чак толкова памет.
Второ имаш си чат/писане на съобщения.

А аз от друга страна не мога да разбера какъв им е проблема да пестят код, като назоват процедура или функция, която да може да бъде извиквана във всеки един момент.
Var procedure Upload(……….)

Zmii4e
Zmii4e

Ако имаш съобщение не можеш да го прочетеш от телефона без да имаш Messenger. Случайност?

Trial
Trial

Няма такова нещо – който малко се разтърси и инсталира „Unblock Facebook Chat“ адд-она за Firefox Mobile и дериватите му, ще се наслаждава на съобщения през браузъра. Е, няма да има нотификации, но пък няма да има и спайуерът Messenger на телефона си. 😉

zmii4e
zmii4e

Хм…. когато ползвах фб и аз инсталирах подобни адони на фф, но фб ги блокираше след някакъв период от време.

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

А ако изобщо не ползваш фейсшит кво правим?
На мен ми се чудят „ама как можеш без фейсбук“, или „ми що ти е смартфон като нямаш фейсбук“ 🙂