Facebook тества нов бутон за видеоразговори в профилите на потребителите

1
47

Следвайки принципа „По-добре късно, отколкото никога” социалната мрежа Facebook започна тестове на специален бутон, който ще се намира в профилите на потребителите и ще позволява с тях да се провеждат бързи видеоконферентни разговори, съобщи Tech Crunch.

Новината идва доста след пускането на Hangouts в Google+ и малко след дебюта на приложението Airtime.

Новият бутон ще бъде разположен в дневниците на потребителите, точно до копчето за пращане на текстови съобщения. В момента единствената официална възможност за стартиране на видеочат във Facebook е влизането в панела за текстов чат и кликането на малката иконка, изобразяваща видеокамера, която се намира до името на събеседника, ако той има снимащо устройство. Функцията е толкова добре покрита, че почти никой не я използва.

Извеждането на видеочата чрез бутон на преден план ще стимулира потребителите да се възползват по-често от тази възможност.

Вграденият видеочат на Facebook, разработен съвместно със Skype, тръгна преди година, но след старта му не чухме много новини за него и той беше поизоставен от инженерите на социалната мрежа.

Миналата седмица ви съобщихме за старта на услугата Airtime. Тя е външно приложение за Facebook, което предлага богати възможности за видеоконферентни разговори, като във фокуса на вниманието стои забавлението.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари