Facebook удвои печалбата си за първото полугодие

1
50

Приходите на Facebook за първото полугодие на 2011 година са се увеличили двойно в сравнение със същия период на миналата година, като са достигнали 1,6 милиарда щатски долара.

Данните бяха огласени от агенция „Ройтерс“, която се позова на източници, пожелали анонимност. Припомняме, че социалната мрежа не е публична компания и не е длъжна да обявява финансовите си показатели.

Същите източници съобщават, че нетните приходи Facebook от януари до юни на 2011 година възлизат на близо $ 500 милиона. За сравнение, за първите девет месеца на 2010 г. най-голямата социална мрежа в света е спечелила $ 355 милиона, показвайки приходи в размер на 1,2 милиарда щатски долара.

Очаква се в началото на 2012 година Facebook да проведе процедура за първична публична емисия на акции (IPO). По оценки на експерти, в момента капитализацията мрежата възлиза на около $ 80–85 милиарда, а около пролетта на 2012 година може да достигне 100 млрд. долара. Броят на потребителите на Facebook надхвърля 750 милиона.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
lyubohar
lyubohar

какво стана, google+ феновете нещо се позагубиха последните месеци…не коментират, не пишат, не умуват, не плюят фейсбук, не правят съдбовни предвиждания коя социална мрежа до месеци ще умре и коя ще стане най-голямата такава…такава сочна статия за фейсбук да остане ненахранена…брех! 🙂