11.2 C
София

Facebook ще доставя интернет връзка на хиляди домакинства във Вирджиния

Най-четени

Facebook обяви нов проект в четвъртък, който ще предоставя широколентова услуга на хиляди домакинства във Вирджиния тази есен, в партньорство с местен доставчик и комунална компания.

Проектът започна с оптични мрежи, които Facebook вече изграждаше, за да свърже своите центрове за данни във Вирджиния, Охайо и Северна Каролина. Тъй като тези оптични влакна са вече изградени, Facebook си партнира с Appalachian Power и GigaBeam Networks, за да разшири мрежите си до приблизително 6000 домакинства в графство Грейсън, Вирджиния. Предвижда се домовете да получат високоскоростен широколентов достъп до края на тази есен.

„Това наистина са сложни проблеми, които се опитваме да разрешим. Ако не бяха сложни, нямаше да имаме над 19 милиона души, които нямат надеждна или никаква интернет връзка“, казва Микеле Колер, мениджър на екипа за мрежови инвестиции на Facebook, в интервю от сряда. „Опитваме се да разберем как можем да играем в уравнението с тези сложни партньорства, за да разберем как можем да помогнем на хората да се свързват по-бързо и качествено.“

Колер също така казва, че Facebook от своя страна предоставя „инженерни и технически ресурси“ на партньорските си компании. Предложената мрежа ще използва нов закон, одобрен от законодателната власт на Вирджиния миналата година, който позволява на електрическите и комуникационните компании да поставят оптични влакна по вече съществуващите стълбове и тръбопроводи, въпреки постоянните законодателни насоки, да не се монтират подобни съоръжения по открити стълбове. Все пак обаче бъдещето на тези мрежи остава неясно, тъй като комунални компании като Rappahannock Electric Cooperative бяха съдени от собственици на имоти за нарушаване на техните права на собственост, когато компаниите са започнали да се позовават на новите разпоредби.

Обявлението на Facebook идва само няколко месеца, след като губернаторът на Вирджиния Ралф Нортъм заяви, че щата ще инвестира 700 милиона долара от Американския спасителен план за постигане нае универсална свързаност в щата до 2024 г. Президентът Джо Байдън подписа пакета от мерки за облекчаване на последиците от коронавируса през март миналата година, предоставяйки на Вирджиния повече от 4 милиарда щатски долара помощ – този финансов фонд се използва за поддържане на универсалната интернет свързаност от създаването му.

„Силно вярвам, че с това ниво на висока скорост и свързаност хората няма да бъдат принудени да се преместват в други градове, за да намерят по-качествени работни места“, каза сенатор Марк Уорнър в изявление относно плановете за подобряването на интернет свързаността.

Това не е първата мащабна инвестиция на Facebook в усъвършенстването на широколентовия достъп до региони, където тези услуги се предоставят с ниско качество. Социалната мрежа има дългосрочен ангажимент, като инвестира и в други инициативи и проекти, в които участва във финансирането на изграждането на подобна инфраструктура.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини